Політика

У Черняхові, що на Житомирщині, відбулося відкриття волейбольного турніру пам’яті Володимира Годлевського

16 February 2018, 09:30

У Черняхові 15 лютого відбулося відкриття волейбольного турніру пам’яті Володимира Годлевського. Видатний спортсмен і тренер, який привив любов до спорту не одному поколінню – так згадують Володимира Миколайовича у стінах Черняхівської гімназії, де він чверть століття працював вчителем фізичного виховання. Бере ж свій початок турнір з 2000-го року, і з кожним наступним лише примножується кількість команд та розширюється його географія.

«Турнір ми проводимо вшосте серед учнівської молоді, а з 2000 року змагання проходять серед дорослих. Цей турнір засвідчує те, що ми пам’ятаємо і вшановуємо прекрасну людину – Володимира Миколайовича Годлевського. Він працював і віддавав свою силу та енергію навчанню та вихованню підростаючого покоління в царині спорту», - Микола Сироїд, директор Черняхівської гімназії.

Протягом 3-х днів за лаври переможців боротимуться команди дівчат, юнаків та спортсменів старшої вікової категорії. Право ж відкривати турнір було надано юним волейболісткам. Так сьогодні участь у змаганняхберуть й минулорічні чемпіонки – команда Черняхівської ЗОШI-III ступенів, і як запевняє їх капітан – розраховують виключно на перемогу.

«Я зі своєю командою Черняхівської ЗОШ I-III ступенів вже вдруге беремо участь у турнірі. Минулого року ми зайняли перше місце і стали чемпіонами. Цьогоріч, хочемо знову здобути перемогу і довести усім, що не дарма стараємося», - Вікторія Поліванчук, учениця Черняхівської ЗОШ I-III ступенів

Завітав на відкриття турніру й депутат Верховної Ради України Павло Дзюблик, який вже протягом 8 років бере активну участь в організації змагань. За словами парламентаря, гра у волейбол в районі вже давно вийшла на новий, більш професійний рівень, і не останню роль у цьому зіграв саме турнір пам’яті Годлевського.

«Дуже приємно, що славні традиції Черняхівщини продовжуються. Сьогодні турнір пам’яті Володимира Годлевського проходить вже в сімнадцяте. Я разом із ГО «Україна – це ми», долучаюся до турніру восьмий раз. Дуже приємно, що волейбол Черняхівщини не завершується у стінах гімназії і в позаминулому році команда з нашого району виборола першість в Аматорській лізі України. Так що, ми на правильно шляху», - Павло Дзюблик, народний депутат України

Турнір пам’яті Володимира Годлевського не єдине змагання, яке Павло Дзюблик підтримує впродовж багатьох років. Так парламентар переконаний, що спорт – це гарант здорової нації, а відтак, нардеп активно працює у напрямку залучення додаткових коштів та можливостей для позашкільної освіти: гуртків, секцій та творчих клубів.

«Я завжди підтримував й надалі буду підтримувати спорт, адже здорова нація – наше майбутнє. Я переконаний, що зайняття спортом сприяють формуванню сильної особистості, яка намагатиметься досягти чогось більшого і йтиме до перемоги», - Павло Дзюблик, народний депутат України

Прес-служба народного депутата України Павла Дзюблика

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Дзюблик  
Матеріали по темі