Місто

​Житомирський картонний комбінат відвідав заступник міністра економічного розвитку та торгівлі України

19 February 2018, 16:39

Під час робочого візиту до Житомира заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Михайло Тітарчук відвідав місцевий картонний комбінат. Перш ніж потрапити на саме виробництво, посадовець оглянув котельню підприємства, яка працює на альтернативному паливі.

«Ми плануємо замістити природний газ на альтернативні види палива, у даному випадку на біомасу - відходи лісозаготівлі. Економія по здешевленню у 3 рази», - пояснює технічний директор ТОВ «Житомирський картонний комбінат» Олексій Ковтонюк.

Що ж до самого підприємства, то бачимо, що тут у кількох цехах виготовляється: папір для гофрування, тара для яєць та упаковки для овочів і фруктів.

«Перше - це виробництво паперу для гофрування і картону для зовнішніх слоїв гофрокартону. Друге виробництво - перероблення паперу і картону, який виробляється паперовим цехом у пакувальну продукцію, гофроящики. Третє виробництво - цех литої тари, який виробляє пакувальні засоби для українського птахопрому. Конкретніше - для пакування яєць», - розповідає Олексій Ковтонюк.


На комбінаті розповідають: виробництво сертифіковане та відповідає усім екологічним нормам й стандартам якості. Більше того, кажуть, сюди періодично приїздять так звані «інспекції постачальника» від низки світових брендів з якими співпрацюють.

«Окрім міжнародних стандартів, є стандарти від виробників, відомих корпорацій Nestle i McDonalds, які також сертифікують на відповідність своїм вимогам, своїх корпорацій», - додає технічний директор ТОВ «Житомирський картонний комбінат».

Показники ефективності, розповідають на виробництві, залежать як від обладнання та сировини, так і від працівників підприємства.

«На даний момент працює більше 700 людей, які отримують середню заробітну плату, я вважаю досить достойну для регіону - 9 тис. грн. Підприємство, яке сплачує близько 5 млн грн податків. Виробництво повністю екологічно безпечне, сфокусоване на збереження природних ресурсів, адже 100% сировини для підприємства - це вторинна сировина, макулатура в першу чергу. Коли ми перероблюємо макулатуру, ми в першу чергу зберігаємо наші дерева, наші ліси. До прикладу, один місяць роботи нашого підприємства рятує близько 120 га лісу», - говорить комерційний директор ТОВ «Житомирський картонний комбінат» Вадим Ліскі.

Після оглядин заступник міністра економічного розвитку називає картонний комбінат яскравим прикладом сучасного європейського виробництва з достойними умовами праці.

«На сьогоднішній день будь-яке виробництво - це робочі місця, достойна зарплата і дуже важливо, щоб люди лишалися на місцях. Тут я бачу інноваційний технологічний підхід, правильний менеджмент. Мене вразила кількість працівників, наскільки технологічно усе працює і я думаю, що це є дуже гарним прикладом, як потрібно господарювати», - підсумовує результати візиту заступник міністра економічного розвитку та торгівлі України Михайло Тітарчук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЖКК Тітарчук картонний комбінат Паперова фабрика 
Матеріали по темі