Місто

​Як проходили репетиції та виступи житомирського «Сонечка» 34 роки тому

28 February 2018, 16:37

Житомирські «сонечківці», кому близько 40, можуть знайти себе на рідкісних відеокадрах репетиції та виступів дитячого хореографічного ансамблю (нині – школа хореографічного мистецтва) 1984 року.

Документальний фільм «Сонечко», знятий житомирською аматорською студією «Журналіст» в 1984 році, виклав на свій канал у YouTub житомирський колекціонер ретро-кінохроніки Сергій Бовкун.

«У фільмі показані репетиції і виступи житомирського дитячого хореографічного ансамблю «Сонечко» (керівники ансамблю - Михайло і Тетяна Гузуни)», - написав Сергій 28 лютого.

Нагадаємо, в березні 2017 Сергій Бовкун виклав на YouTub унікальний документальний фільм про репетицію свята до 1100-ліття міста «Твій ювілей, Житомир».

У 9-хвилинному відео на фоні тогочасних дитячих мелодій – юні вихованці танцювального ансамблю «Сонечко» в парку імені Гагаріна, в залі для репетицій та на сцені Житомирського драмтеатру. На деяких кадрах школярі у піонерських галстуках. Керує танцівниками молодий Михайло Гузун.

За даними офіційного сайту «Сонечка», хореографічний ансамбль був створений у вересні 1973 року випускниками Краснодарського державного інституту культури Тетяною та Михайлом Гузунами. Директор школи Михайло Семенович Гузун - народний артист України, лауреат премії імені І.Огієнка, почесний громадянин міста Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році вихованці «Сонечка» їздили в європейське турне, де їм аплодували стоячи, та розповідали правду про події в Україні. Фоторепортаж зі звітного концерту хореографічної школи «Сонечко» у 2016 році можна переглянути тут.


Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: "Сонечко" танець Гузун  
Матеріали по темі