Фоторепортаж

​Гасла, поліція, активні житомиряни та захоплення трибуни на сесії міської ради. Фоторепортаж

1 March 2018, 15:52

Сесія Житомирської міськради 1 березня виявилася як ніколи емоційною і важкою.

Мер міста Сергій Сухомлин о 10:10 відкрив засідання, але мікрофон захопили активісти: виступи тривали безперервно майже годину (пряму трансляцію можна переглянути тут). У зал прибули педагоги з плакатами про захист освіти та дітей, а також жителі мікрорайону біля паперової фабрики, які виступали проти вирубування лісу. У сесійній залі було близько двохсот людей, які розмістилися в проходах і оточили президію.

Активісти, які представляють місцевий ВПК «Айдар», зірвали з трибуни президії банер прихильників Саакашвілі, а педагоги захищали керівників профільного управління та оголосили про створення «освітянської варти», яка буде присутня на засіданнях депутатських комісій, виконавчого комітету та сесіях.

Після години виступів активістів сесія Житомирської міськради у складі 37 депутатів (з 42) розпочала свою роботу. Депутати, зокрема, виділили 1 млн грн на спортзал у житомирській школі під керівництвом депутата міськради Олександра Величка, зняли з розгляду скандальне питання про придбання інвентарю та обладнання для житомирського дитсадка №58, а «свободівець» Олег Черняхович закликав владу міста відреагувати на рішення Сейму Польщі щодо криміналізації «бандерівської ідеології».

Нагадаємо, на першу в 2018 році сесію Житомирської міськради 25 січня прийшли 38 з 42 депутатів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія міська рада активіст плакат  
Матеріали по темі