Місто

Знайомі про померлого у Житомирі «кіборга» Віталія Коцюбу: Світлий, відкритий та завжди посміхався

1 March 2018, 17:10

1 березня на Смолянському військовому кладовищі відбулось прощання із учасником АТО Віталієм Коцюбою. У 2015 році він проходив службу в батальйоні швидкого реагування 81-ї аеромобільної бригади, який базувався на Луганщині. Брав безпосередню участь у бойових діях по обороні аеропорту Донецька, а також с. Попасне Донецької області, Водяне, Опитне, Авдіївка. 27 лютого 2018 року Віталій Коцюба помер.

Попри холодну погоду в перший день весни попрощатись із військовим прийшли кілька десятків людей.

«Ми з ним вперше зустрілись десь рік тому. Коли він завітав до нас на факультет і цікавився, чи можна вступити на навчання. В розмові він розповів свою історію: хто він, звідки, як брав участь в АТО, розповідав про своїх побратимів. У його розмовах було дуже багато спогадів та розповідей саме про побратимів, з якими він пройшов АТО. Був світлий, відвертий, завжди усім цікавився. Особливо запам’яталось, як він вибирав куди хоче вступати, розпитував за ту чи іншу спеціальність, ким він буде працювати. І ось саме це бажання жити, ця світлість, ця відвертість, вона зачепила», - згадує декан гірничо-екологічного факультету ЖДТУ Володимир Котенко.

«Я разом з Віталіком не воював, не знаю де він був. Але по роду своєї служби та своєї діяльності я пересікався із ним постійно. Хлопці про нього завжди казали хороше. А моє власне спостереження - він завжди приходив і просив за інших, просив допомогти. Завжди був відкритий, щирий, завжди посміхався. І дуже вражає, коли ти з людиною зустрічався, наприклад, вчора, а сьогодні його вже немає», - розповідає учасник АТО Валерій Логінов.

Віталію Коцюбі було усього 42 роки, у Героя залишилися мама Ніна Петрівна, інвалід ІІ групи, та неповнолітня донька Катерина.

Як повідомляв Житомир.info, 27 лютого 2018 року пішов із життя житомирянин, доброволець, інвалід війни, військовий 81-ї аеромобільної бригади Віталій Коцюба

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Віталій Коцюба АТО Смолянське кладовище  
Матеріали по темі