Політика

Анатолій Гриценко у Житомирі: Ми маємо відвести країну від прірви, в яку її зараз затягують

1 March 2018, 18:02

У перший день весни до Житомира завітав голова політичної партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко, аби розповісти містянам про своє бачення шляхів вирішення ключових проблем в Україні.

Неоголошена виборча кампанія

«Вже фактично без оголошення влада почала, і опозиція включається, у виборчу кампанію. Наше розуміння таке: що перемога на виборах, а вона буде, буде важкою, але це максимум 10% зусиль. 90% - це потім, зробити те, що обіцяємо, відвести країну від прірви, куди її затягують зараз. Чому від прірви? Перша проблема, ключова, з якою потрібно буде розбиратися і вирішувати новій владі – це зовнішні борги. Вони станом на 1 січня уже перевищили на кожну людину 50 тисяч гривень, на родину з чотирьох – понад 200 тисяч гривень, і вони збільшуються далі за двома напрямками. Беруть нові кредити і обвалюють паралельно гривню. Це одна частина, а друга частина – це угода про реструктуризацію зовнішнього боргу, яку уклали Яресько, Гонтарева та Яценюк, і благословив Порошенко у 2015 році - за яку нам, не списали жодного центу. Нам відклали виплату боргів на 4 роки. Бачимо, що Петро Порошенко себе убезпечив від проблем, а далі… і додатковою угодою в рамках цієї реструктуризації взяла Україна на себе такі зобов’язання, що якщо ми будемо зростати 7-10% щороку, а ми не маємо права менше зростати з такою низькою базою, нам доведеться ще додатково виплатити близько 100 мільярдів доларів. Катастрофа! Зрозуміло, що цього країна не потягне, або потрібно все розпродати «на органи», тому це ключова проблема. І я вже зараз спілкуючись із зарубіжними партнерами прямо кажу: ніяких кредитів більше не давайте, їх по-перше, розкрадуть, а по-друге, ви їх не отримаєте назад. Інвестиції – будь ласка, допомога – будь ласка, краще приватному бізнесу, а не державі», - запевняє Анатолій Гриценко.

За словами політика, друга проблема, яка є в країні, пов’язана з тими корупційними схемами, які утворені нинішньою владаю.

«Буквально тиждень тому, в дію вступила ще одна корупційна схема – RAB-тарифи. Суть їх проста «як валянок»: на догоду обленерго витягти з країни 30 мільярдів гривень. Із всіх обленерго, крім 6, практично всі приватні. Мотивація типу така – стимулювати, компенсувати власникам обленерго їх інвестиції в мережі. Ніяких інвестицій грошових немає! Вони беруть з тарифів, і для того, аби ця цифра у них була величенька – до 30 мільярдів, вони переоцінили вартість. Не ту, яку вони заплатили, коли приватизували, а збільшити в 10, 15, 25 разів. Тобто, афера під патронатом Порошенка», - продовжує Анатолій Степанович.


Скоро в Польщі працюватиме більше українців, ніж самих поляків

«Третя проблема – це масова імміграція за кордон. В кожному регіоні вона гостро відчувається, вже скоро в Польщі більше українців працюватиме ніж поляків, нажаль. Чому люди ідуть? Проводилося дослідження: немає відчуття безпеки, немає відчуття справедливості та перспективи реалізувати себе в Україні. Хто їде? Сміливіші, молодші, здоровіші, досвідченіші, підприємливіші. Хто залишається? Ясно! З ким піднімати країну? За рахунок чого забезпечувати зростання реального сектору економіки, аби потім виплачувати гідні зарплати, пенсії, утримувати армію, школу, медицину?! Ось це потрібно буде вже робити новій владі. І останнє: проблема окупованих територій. Так само ясно, що рішення буде шукати Україна спільно з міжнародними партнерами, але воно вже буде реалізовуватися не при цій владі. Ця влада показала свою недоговороспроможність. З нею не хочуть мати справу. Слів багато, оголошених реформ багато, але нічого не доведено до кінця», - каже політик.

«Забігаючи на перед: чи спроможна опозиція об’єднати свої сили і висунути одного кандидата на вибори? Я вважаю, це ключовим завданням, ми над тим працюємо з березня минулого року. Обіцяю, що «Громадянська позиція» докладе максимум зусиль, і я особисто, аби це відбулося. Щоб не було 5-ти чи 15 кандидатів, і на тому все завершилося, має бути один професіонал, кандидат. У в цій команді, яка піде спільно на парламентські та місцеві вибори, повірте, буде більше відповідальних посад, ніж людей, які захочуть їх посісти. Я з повагою ставлюся до молоді, і вважаю, що їй має бути включене «зелене світло», але на ці посади потрібно претендувати тільки тоді, коли є професійні знання», - наголосив голова політичної партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

Голова Житомирської обласної організації партії «Громадянська позиція», депутат міськради Олександр Величко: Аби мати достойний результат на виборах, ми повинні мати потужні партійні осередки

«Якщо десь рік-два тому ми робили акцент на міській діяльності, то зараз ми розуміємо, аби мати достойний результат на виборах, ми повинні мати потужні партійні осередки скрізь в області. За останні півтора року у нас створені дієві потужні організації в Чуднові, Хорошеві, Новограді-Волинському, Брусилові, зараз ведемо перемовини з Андрушівкою та Коростенем. Якщо говорити про соціальну сферу – це освітяни, медики, бізнесмени. У Житомирі ми також зростаємо, проте кращі кадри, знову ж таки, виїжджають за кордон… На останок скажу, що у нашої команди є амбітна мета: Гриценко – президент, «Громадянська позиція» потужно представлена у Верховній Раді, а на місцях – є наші представники, які можуть впливати на ситуацію. Мета амбітна, але абсолютно реальна», - резюмував Олександр Величко.


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Величко Гриценко  
Матеріали по темі