Влада

Начальник управління освіти Житомира запевнив, що не причетний до акції педагогів на сесії

2 March 2018, 15:42

Понад 50 представників з навчальних закладів міста Житомира 1 березня були присутніми в робочий час на сесії міської ради. Під час своїх виступів освітяни запевняли присутніх у залі, що прийшли підтримали управління освіти.

«Останнім часом наші заклади та управління освіти піддаються масштабному психологічному тиску в засобах масової інформації та в соціальних мережах. Ми працюємо в атмосфері залякування, зневаги, чорного піару і це негативно відбивається на нашій роботі з дітьми, і на нашому здоров'ї», - зазначили освітяни на сесії Житомирської міської ради.

2 березня Житомир.info вирішив поцікавитися у начальника управління освіти Житомира Валентина Арендарчука, чому у робочий час освітяни знаходилися не у своїх навчальних закладах, а в сесійній залі.

«Більше ніж 50 (було присутніх освітян на сесії міської ради, - ред.). Це питання до профспілок. Але наскільки я знаю, вони приходили в неробочий час. Я не можу казати за кожного, але взагалі я чув, що вони казали, що писали заяви на цей день, і тому подібне. Тому це питання ви задавайте профспілці. Я не відповідав за цю акцію і не маю до неї ніякого відношення», - сказав Валентин Арендарчук.

Керівник Житомирської міської організації профспілки працівників освіти і науки Тамара Чугаєвська у коментарі Житомир.info зазначила, що на сесію прийшла майже сотня педагогів.

«Майже 100 освітян було на сесії. Хто не на другу зміну, той писав заяви, бо більшість було. Керівники мають право представляти і бути на сесії та послухати про, що там говорять», - сказала Тамара Чугаєвська.

Виступи житомирських освітян на сесії міської ради пропонуємо переглянути на відео


Як повідомляв Житомир.info, о 10-й ранку 1 березня повинна розпочатись сесія Житомирської міської ради, однак, її початок затримався аж на годину. Одразу після виконання державного гімну України до трибуни підійшли представники громадськості, освітяни, які зачитували звернення на підтримку керівництва управління освіти та активісти, які вимагали ухвалити звернення про відставку президента України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Арендарчук Чугаєвська освіта сесія міська рада  
Матеріали по темі