Місто

​Активісти висловили своє обурення діями поліції під ВР, Печененко розповів про житомирських правоохоронців, які постраждали у Києві

5 March 2018, 15:51

5 березня кілька десятків громадських активістів із плакатами зібрались під стінами будівлі головного управління Нацполіції на Старому бульварі в Житомирі. Люди прийшли, щоб висловити своє обурення діями правоохоронців 3 березня по відношенню до мітингувальників під стінами Верховної Ради у Києві.

«Ми зібрались, щоб висловити свою незгоду та обурення тим подіям, які відбулись в Києві 3 березня цього року під стінами Верховної Ради України. Житомир не може промовчати, в Житомирі є активні думаючі люди, патріоти, люди, яких дійсно ніхто і ніколи не поставить на коліна. Хай чують, хай знає вся Україна. Ми не можемо промовчати і проковтнути цей плювок в обличчя всьому українському народу», - розповідає голова ГО «Рух Автомайдан Житомир» Іван Єщенко.


До мітингарів приєднались і волонтери, яких обурили дії силовиків.

«Я прийшов сюди, тому що я особисто обурений тим, що відбулося під Верховною Радою. Я не скажу, що я підтримую ті ідеї, які висували лідери наметового містечка, але я вважаю, що там було повне свавілля. Було скоєно з боку органів внутрішніх справ, Нацгвардії злочин. Перевищення службових повноважень, нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Ось тому я і прийшов сюди», - каже волонтер Олександр Таргонський, який раніше висловлював обурення на своїй сторінці у Facebook.

До мітингувальників вийшов начальник ГУНП України в Житомирській області Вячеслав Печененко. За його словами, житомирські правоохоронці зі спецпідрозділу також брали участь у сутичках під Верховною Радою. З боку силовиків, зі слів Печененка, постраждало щонайменше четверо поліцейських.

«Якщо люди мають якусь незгоду з якимись діями влади, в тому числі й правоохоронців, вони можуть прийти і висловити свої претензії. Я їх почув. Я їм сказав свою точку зору, і я думаю, що ми кожен маємо зробити відповідні висновки. Щоб у нас надалі у нас було більше порозуміння. Житомирський підрозділ особливого призначення був в Києві і знаходився в той момент, я не скажу в якому бойовому порядку, але підсумком цього є четверо ушкоджених наших бійців. Один знаходиться на лікарняному, бо отримав травми. Троє були легко травмовані і вони не потребували госпіталізації. Це підсумок безпосередньо участі житомирських правоохоронців в підтриманні громадського порядку», - розповідає начальник ГУНП України в Житомирській області Вячеслав Печененко.

Як повідомляв Житомир.info, 5 березня близько 13:00 під будівлею головного управління Нацполіції в області в Житомирській області зібралися кілька десятків людей, аби висловити своє обурення подіям, що відбувалися біля стін Верховної Ради 3 березня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: протест акція мітинг ГУНП  
Матеріали по темі