Політика

Дуже важливо, аби мистецтво допомагало формувати свідомість маленьких громадян України, - Руслан Годований

5 March 2018, 16:39

Здавалося б, цикл зимових новорічних свят добіг свого кінця, а разом з ними розтанула й магічна атмосфера свята. Проте, для учнів Стовпівської та Чуднівсьої ЗОШ №2, казка продовжується. Так до дітей завітав Житомирський академічний обласний театр ляльок, з виставою «Пригоди каштанчика». Як розповідає директор Стовпівської ЗОШ I-II ступенів Галина Романенко, аби подивитися на кумедних персонажів та отримати заряд весняного позитиву, до навчального закладу прийшли не лише учні, але й дітлахи з усього села.

«Ми дуже раді, що сьогодні до нас завітав ляльковий театр, адже така подія буває дуже рідко. Для того, аби діти відвідали театр в обласному центрі, у батьків не вистачає ані часу, ані, на жаль, коштів. Сьогодні тут присутній 41 учень, плюс дошкільнята.Також, коли батьки дізналися, що до нас приїздить театр, то вони привели своїх дітей, які ще не навчаються, аби вони також подивилися виставу», - Галина Володимирівна Романенко, директор Стовпівської ЗОШ I-II ступенів Чуднівської районної ради.

Потрапивши у низку веселих пригод зуміти віднайти вірних друзів, навчитися поважати один одного та оберігати землю, на якій ти живеш – такі важливі правила, актори театру доносили до своїх маленьких глядачів у веселій та казковій формі. Тож під час годинної вистави, дітлахи не втомлювали аплодувати та посміхатися.

«Мені сподобалася вистава, тому що вона була повчальна: в ній йшлося про дружбу, як саме знаходити друзів й про те, що наша матінка – це земля. Мені дуже сподобалося й я хотіла б, щоб такі вистави приїздили ще», - Анна Власюк, учениця 5-го класу Стовпівської ЗОШ I-II ступенів Чуднівської районної ради

«Мені сподобалася вистава, тому що вона весела, пізнавальна, розповідає про дружбу. Я не часто бачу вистави, лише кілька разів була в театрі, тому хочу, щоб до нас частіше приїздили з лялькового театру», - Анастасія Сусол, учениця 7-го класу Стовпівської ЗОШ I-II ступенів Чуднівської районної ради

Організував же візит обласного театру ляльок до навчальних закладів Чуднівщини голова ГО «Справедливість Розвиток» Руслан Годований. На його переконання, нести добро та дарувати казку для дітей необхідно впродовж усього календарного року, а не лише у період новорічних свят. Окрім того Руслан Миколайович зазначає, що саме мистецтво, як ніщо інше, може допомогти сформувати правильні цінності у маленьких громадян України.

«Я вже не перший рік опікуюся дітками із Чуднівського району. Я переконаний, що свята не повинні закінчуватися в новорічний період й любов потрібно нести щодня. Окрім того, сьогодні ми стоїмо на порозі свята поваги до жінок: доньок, матерів та сестер. На мою думку, саме театр, який передає певний настрій, може формувати повагу як до жінок, так і повагу жінок до чоловіків. Тому, дуже важливо, щоб мистецтво допомагало формувати маленьких громадян України», - Руслан Годований, голова ГО «Справедливість Розвиток».

Також, під час візиту, Руслан Годований привітав педагогічні колективи начальних закладів Чуднівського районі із прийдешнім святом весни та жіноцтва.

Прес-служба голови ГО «Справедливість Розвиток» Руслана Годованого

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі