Політика

​Борислав Розенблат хоче, щоб Житомиру присвоїли звання «Місто-герой»

6 March 2018, 15:21

Народний депутат України Борислав Розенблат хоче, щоб Житомиру присвоїли звання «Місто-герой». Для цього він написав і зареєстрував відповідний законопроект у Верховній Раді України.

«Під час Другої світової війни міста, які героїчно проявили себе у боротьбі із ворогом, відзначали особливим званням -Місто-герой. Всі ми їх знаємо - Київ, Одеса, Керч та інші. Сьогодні у мене є мета, щоб Житомир отримав звання «Місто-Герой»! Тому що ми перші у 2014 році піднялись на захист нашої Батьківщини, у нас базується 95-та бригада, в області є 30 механізована, 26 артилерійська бригади, інші військові підрозділи, у нас є волонтери, які першими відгукнулись на заклики військових і досі їздять на Схід, допомагають армії. На жаль, наше місто та область зазнали великих людських втрат. Ми не можемо взяти і просто про це забути», - наголосив Борислав Розенблат.

Після реєстрації Законопроект розглядатимуть профільні комітети, які мають внести свої пропозиції чи доповнення до нього. Борислав Розенблат зазначає, що проект передбачає відзначення званням «Місто-герой» низки територіальних громад України.

«Я був маленьким хлопчиком, але досі я пам’ятаю, як нас навчали шанувати Міста-Герої – Київ, Керч, Одеса, Севастополь та інші. Як ми з повагою і захопленням ставилися до подвигу жителів цих міст, вони були на слуху. І ми досі пам’ятаємо, як жителі цих міст цим пишалися, це була їхня особлива гордість. Тепер прийшов час вшанувати і Житомир! Тому я згадав про той закон, який був ще з тих часів, і вирішив його реанімувати для того, щоб ми всі мали можливість згадувати і шанувати тих людей, які, незважаючи на відсутність всього, були першими, хто став на захист нашої України. Сподіваюсь, що мої колеги-депутати підтримають мене та свої громади!», - каже Борислав Розенблат.

Співавторами Проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження присвоєння територіальним громадам почесного звання» №8074 стали народні депутати Тетяна Ричкова, Андрій Шинькович, Роман Мацола, Олександр Жолобецький, Костянтин Яриніч.

Прес-служба народного депутата України Борислава Розенблата

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: реклама Розенблат  
Матеріали по темі