Здоров'я

Сучасна боротьба з варикозом, європейські методи лікування

6 March 2018, 17:50

Дана стаття не буде вам розповідати про чудо-трави і диво-мікстури, які вже за день, два, три дні позбавлять вас симптомів варикозу, після яких хвороба «замаскується», але продовжить розвиватися. Тут ви не прочитаєте міфи про чудо «ботфорти», роботу яких може розповісти тільки продавець даних псевдолікувальнихпристосувань.

Варикоз, нажаль, супроводжує людину від початку ії появи. За статистикою медичного факультету Оксфордського Інституту, 6 жінок з 10 після 30 років стикаються з варикозом. Але щоб не казали, та й чоловіки мають схильність до цієї хвороби – 5 чоловіків з 10 після 40 років мають з симптоми варикозу.

Що ж таке сам варикоз очима звичайної людини? Це підвищена втома в ногах, яка практично завжди супроводжується набряком, поява «темних павутинок» (добре видимих вен) на ногах. Лікарі пояснюють ці симптоми погіршенням роботи венозних клапанів, які заважають зворотньому руху крові по судинах. У підсумку, кров відтікає назад в ноги і застоюється.

Причини варикозу :

- вроджена слабкість венозних стінок;

- генетична схильність;

- гормональні збої;

- зайва вага;

- малорухливий спосіб життя;

- тривале і часте стояння на одному місці;

- перегрівання на сонці, лазні;

- зниження в денному раціоні клітковини (овочів);

- подолання вікового бар'єра в 30 років.

Спровокувати варикоз може і вагітність, так, як тягне за собою додаткове навантаження на вени нижньої частини тіла.

Варикоз має 2 форми розвитку :

  • первинний - поява легких набряклостей, легка вага і втому в ногах.
  • вторинний - розвивається після того, коли венозні клапани вже починають не справлятися зі своїми функціями і вже до всіх симптомів першої стадії додаються поява венозних вузлів на ногах під шкірним шаром які легко видно неозброєним оком.

Запущений варикоз може привести до утворення тромбів, підшкірних або зовнішніх кровотеч при деформації виступаючих вен.

Дуже часто варикоз плутають з симптомами інших хвороб, тому в першу чергу потрібно звернутися за допомогою кваліфікованого фахівця, який призначить лікування. На даний момент європейські лікарні зробили великий крок, в тому числі і лікарі оксфордської Медичної Академіі . За якісною допомогою ви можете звернутися в клініку «Оксфорд Медикал» для отримання первинного осмотру. Під час прийому, лікар флеболог надає : ретельний огляд, в результаті якого складаєтьсяповна і точна історія хвороби. При необхідності можуть бути назначені додаткові обстеження, спеціальне УЗД – допплерографія вен нижніх кінцівок. Тільки після повного обстеження можна зробити висновки і призначити метод лікування.

Методи лікування в клініці :

1) Склеротерапія. Суть цього методу - ін'єкції спеціальних речовин, які відновлюють пошкоджені стінки судин. Для даної процедури не потрібен наркоз або госпіталізація. В подальшому, при великих загрузках може бути потрібно оновити процедуру.

2) Терапія лазером. Дія схоже на дію склеротерапії , але більш надійніший та високий лікувальний ефект. Лазерне опромінення зміцнює ослаблі стінки судини в проблемних місцях. Госпіталізація також не потрібна. Після лікування пацієнт повертається до нормального життя.

Профілактика варикозу :

Профілактикою варикозу можна вважати ведення активного способу життя, більше рухайтесь, займайтеся спортом, виконуйте профілактичні вправи. Не носіть обтяжуючу білизну, носіть зручне взуття, при варикозі забороняється носити каблуки. Зменшить ризики перегрівання, якщо у вас є спадковість до цієї хвороби. Уникайте прийом гормональних препаратів, гормональної контрацепції. При появі симптомів звертайтеся до професіоналів. Клініка «Оксфорд Медикал» має не тільки висококваліфікованих спеціалістів, але й найсучасніше обладнання за допомогою якого ви зможете: швидко, безболісно, а головне ефективного позбутися небажаних проблем зі здоров’ям!

Запишіться на прийом просто зараз за телефоном: (068) 055 22 55 або (0412) 55 22 55. Знайти нас можна за адресою - вул. Леха Качинського (Черняховського), 4.

Наш сайт : https://zhitomir.oxford-med.com.ua/services/flebol...

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі