Місто

Підприємцю з Житомира вручили орден «Гордість і слава України»

7 March 2018, 09:45

2 березня 2018 р. у Києві в Будинку офіційних прийомів Уряду відбулася заключна частина Міжнародного проекту «Україна й українці − цвіт нації, гордість країни». На урочистому зібранні було вшановано 150 кращих представників різних сфер з усієї України − освіти, медицини, духовенства, юриспруденції, бізнесу, культури, органів місцевого самоврядування, аграріїв, військових.

Надзвичайно приємно, що серед нагороджених єдиним представником із Житомирської області виявився приватний підприємець із м. Житомира – Валерій Валентинович Уваєв. Йому було вручено орден «Гордість і слава України», книгу Пошани «Гордість України. Імена та здобутки» та Почесну грамоту «За вагомі здобутки, високий рівень професіоналізму, активну життєву позицію та сумлінну працю, спрямовану на розвиток України».

Міжнародний проект «Україна й українці − цвіт нації, гордість країни» започаткований у 2007 р. за підтримки та участі народних депутатів України, Кабінету міністрів України, керівників місцевого самоврядування, обласних та районних адміністрацій, громадських об’єднань.

Ось інформація з книги Пошани про приватного підприємця Уваєва Валерія Валентиновича.

«Мудрі люди кажуть, що у житті має пощастити три рази: народитися у хорошій родині, зустріти доброго вчителя і вдало одружитися. Валерію пощастило всі три рази. Адже він народився у місті Житомирі в дуже порядній сім'ї, де з дитинства були закладені традиції чесно працювати на рідній землі.

Вищу освіту Валерій здобув у Державній агроекологічній академії України, яку закінчив у 1998 році із рекомендацією до вступу в аспірантуру. І відразу розпочав свою трудову діяльність на ТОВ «Еталон». Керівника цього підприємства Валерій і до сьогодні вважає своїм Вчителем. Адже так важливо молодій людині мати поряд авторитетного професіонала, який власним прикладом показує, як можна успішно керувати підприємством.

З 2003 року Валерій Уваєв розпочав свою власну підприємницьку діяльність, і ось уже майже п'ятнадцять років керує колективом, який виконує будівельні роботи. Гордістю Валерія є десятки будинків, які він разом зі своїми працівниками побудував у Житомирській та Київській областях. Для Валерія дуже важливим є якісне виконання своєї роботи і забезпечення комфортного перебування людей у побудованих ним спорудах, а також добра згадка про його працю

Валерій і душею, і тілом вболіває як за роботу, так і за колектив загалом. Із року в рік він розширює штат працівників, створюючи нові робочі місця, дбає про добробут їхніх сімей. Ідучи в ногу із сучасним світом, намагається використовувати нові технології у будівництві, са­мовдосконалюватись і не зупинятись на досягнутому.

Що для Валерія Уваєва є патріотизм? Насамперед, це чесно працювати разом зі своєю сім'єю на рідній Батьківщині, а не шукати кращої долі за кордоном. Треба піднімати економіку власної держави, а не працювати на добробут чужої.

Яким чином особисто Валерій Уваєв сприяє розвитку своєї Вітчизни? Це попов­нення бюджету України завдяки чесній сплаті податків із своєї підприємницької діяльності: податок на прибуток, податок із доданої вартості, податки із заробітної плати працівників, оренда за землю. Щомісяця це десятки−сотні тисяч гривень, які йдуть на зарплату вчителям, медикам та ін.

Своє життєве кредо Валерій висловив так: «Успіху досягає той, хто готовий іти до кінця».

Свій вільний час (а його, на жаль, із року в рік все менше!) як зразковий сім’янин Валерій любить проводити разом зі своєю коханою дружиною і двома синами. Також знаходить час і на улюблений з дитинства футбол (адже навчався у спеціалізованому класі по футболу), даючи своїм дітям приклад здорового способу проведення дозвілля на спортивному майданчику. Як свідомий українець виховує синів справжніми патріотами своєї держави».

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі