Влада

Обласна рада передала громаді Бердичева недобудований спортивний комплекс, але «радикали» були проти

7 March 2018, 17:02

Житомирська обласна рада проголосувала за передачу громаді Бердичева недобудованого спортивного комплексу, який знаходився на балансі місцевого медколеджу.

Таке рішення депутати ухвалили на сесії 7 березня після палких дискусій.

«Передати безоплатно зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, з балансу комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради, у комунальну власність територіальної громади міста Бердичева об’єкт незавершеного будівництва - спортивний комплекс, що знаходиться за адресою:м. Бердичів, вул. Європейська, 25-б, без зміни його цільового призначення», - зазначається у проекті рішення сесії, який був оприлюднений 2 березня.

На початку засідання мер Бердичева Василь Мазур просив підтримати це рішення, яке було серед додаткових у порядку денному. Коли дійшла черга до розгляду питання активно проти почали виступати члени фракції Радикальної партії Олега Ляшка.

«Коли по цьому питання доповідав міський голова Василь Мазур, я вніс пропозицію, щоб він, якщо буде забирати цей недобудований об’єкт, забрав разом і школу №3. В мене є пропозиція перенести це питання на іншу сесію, доопрацювати і тоді внести в сесійну залу», - сказав «радикал» Ілля Смичок.

Його підтримав однопартієць, депутат від Бердичева Ігор Романський.

«Навіщо ми входимо в наглядові ради? Про це питання я дізнався тільки на президії. (2 березня – ред.) Стосовно того, що (передачу) підтримує керівництво медичного закладу – є заперечення. Там зараз відкрите кримінальне провадження: на 680 тисяч гривень контрольно-ревізійна комісія знайшла зловживання. І на сьогоднішній день яким чином ми маємо передбачити безоплатну передачу зі спільної власності громади сіл, селищ, міст області місту Бердичеву. Потрібно розібратися з цим питанням і на наступній сесії вирішити», - наголосив Ігор Романський.

Ще один депутат-бердичівляни Олег Пасічник (фракція Об’єднання «Самопоміч») закликав колег проголосувати за передачу недобудови.

«Таке враження, що в нас для деяких депутатів чим гірше в місті (Бердичеві), тим краще для них. Прошу всіх підтримати проект рішення», - сказав Олег Пасічник.

Виступила й начальник управління сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлана Гресь.

«Справа в тому, що спортивні комплекси в місті Бердичеві не всі можуть прийняти наших легкоатлетів. Ми вже заклали, в принципі, (кошти) на легкоатлетичну лінію, там у нас до Олімпіади готуються наші легкоатлети і є домовленість з містом, що, якщо вони почнуть будувати, то там буде легкоатлетичний манеж, він необхідний для міста Бердичева. Зараз орендують у військовій частині, тому що не вистачає для легкоатлетів центрів. Я хочу підтримати дане питання і вважаю, що це дуже актуальне на сьогодні», - наголосила Світлана Гресь.

Позицію міської влади висловила секретар Бердичівської міськради Юлія Лефтер.

«Дійсно, в Бердичеві недостатня кількість таких спортивних споруд, де можна проводити тренування, заходи. Зараз в центрі міста стоїть недобудова, яка вже розвалюється, з 2014 року там не проводяться ніякі роботи. В 2010 році міська рада виділила цю земельну ділянку для будівництва спортивного комплексу. Зараз місто хоче взяти і добудувати спортивний комплекс, де зможуть всі займатися: і учні медичного коледжу, і учні наших комунальних спортивних закладів. Ми просимо підтримати», - сказала Юлія Лефтер.

Депутат від Блоку Петра Порошенка Руслан Павлюк нагадав про кримінальну справу, пов’язану з цим будівництвом.

«Питання в тому, що по цій недобудові є кримінальна справа. Що ми беремо, що ми там хочемо будувати, за які гроші? Друге питання – економічне: хто рахував економічну доцільність взяти в оренду приміщення чи побудувати своє і утримувати цю будову. У вас є якісь економічні цифри на підтвердження?», - Руслан Павлюк.

Юлія Лефтер наголошувала, що у міста є потреба у власному спортивному комплексі.

Дискусію підсумував депутат від фракції УКРОП Віталій Науменко.

«Моя думка така – віддати міській громаді і хай вони там розбираються. Там є депутати свої. І не вносити зміни в цільове призначення», - сказав Віталій Науменко.

Врешті, голова обласної ради поставив на голосування оприлюднений проект рішення і його підтримали 38 депутатів – рішення прийняте.

Нагадаємо, Бердичівський медичний коледж Житомирської облради за результатами тендеру 27 вересня 2011 року уклав угоду з ТОВ «Будагросервіс» на будівництво спортивного комплексу за 10,54 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада Бердичів спорткомплекс медколедж  
Матеріали по темі