Культура

У Міністерстві освіти нагородили переможців конкурсу наукових і творчих робіт про Голодомор, серед призерів – двоє житомирян

8 March 2018, 16:09

5 березня 2018 року в Міністерстві освіти і науки України нагородили переможців конкурсу наукових і творчих робіт ім. Володимира Маняка та Лідії Коваленко, присвяченого роковинам Голодомору. Дипломи та грошові нагороди отримали двоє житомирян: Вадим Єфремов, аспір. Дослідницька робота «Художня візія Голодомору 1932–1933 рр. у творчості житомирських літераторів». Житомирський державний університет ім. І. Франка та Дмитро Ткачук, студ. Дослідницька робота «Житомир 1932–1933 рр.: події Голодомору крізь призму приватних історій жителів міста». Житомирський державний технологічний університет.

Загалом на конкурс надійшло близько 1350 робіт. Учасниками стали школярі, вчителі, методисти, наукові співробітники музеїв та аспіранти з усієї України.

Про це інформує сайт Міністерства освіти та науки України.

«Для того, щоб молодь розуміла цінність історії, ми разом з партнерами проводимо такі конкурси. Так ми хочемо донести до учасників, як важливо будувати історію без маніпуляцій і викривлень. Адже факти і докази становлять базу історичних досліджень. Важливо звернути увагу й на те, як працювали учасники. Для участі у конкурсі школярі створювали спільні проекти або об'єднувалися у команди з вчителями. Це та сама методика партнерства, до якої прагне Нова українська школа», - зазначив заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей.

У конкурсі взяли участь освітяни та школярі майже з кожної області. Під час заходу фіналісти презентували конкурсні проекти. Крім того, вони поділилися досвідом створення доробку, мотивацією для участі та головними ідеями, які хотіли донести своєю роботою.

Оцінювали проекти учасників 20 членів фахового журі. Ознайомитися зі списком переможців можна тут.

Як повідомляв Житомир.info, двоє школярів з Житомира Даніїл Шмідт та Павло Шкаєв отримали 1 місця на Всеукраїнському конкурсі комп'ютерних розробок «Екософт-2018», який відбувся 21-23 лютого у Києві. Хлопці обійшли навіть студентів українських вузів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МОН Голодомор конкурс  
Матеріали по темі