Події

У Житомирській області поліцейські затримали УАЗ, в якому їхав бурштинокопач зі знаряддям

10 March 2018, 13:04

9 березня в Олевському районі рейдова група правоохоронців Житомирщини затримали УАЗ з потенційним копачем-нелегалом. В автівці виявили старательське обладнання.

Про це інформує відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Відпрацьовуючи територію неподалік с. Замисловичів, уранці рейдувальники помітили автомобіль УАЗ, який щойно виїхав з лісу на дорогу. Для перевірки поліцейські зупинили транспортний засіб. За кермом знаходився 27-річний житель Олевщини. Під час огляду транспортного засобу у салоні виявили, а згодом працівники слідчо-оперативної групи вилучили набір старательського знаряддя: мотопомпу, пожежні рукави, забірник, металеві тички та інше. Усе це разом з автомобілем було доставлено до місцевого відділення поліції. За вказаним фактом нині розпочато кримінальне провадження за ст.15 (Замах на злочин) ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України», - повідомили у поліції.

Чинним законодавством за порушення правил охорони або використання надр (ч.2 ст. 240) передбачено покарання від значного штрафу (від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) до обмеження чи позбавлення волі на строк до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, 18 лютого СБУ та Нацполіція у Житомирській області припинили діяльність угрупування копачів бурштину вилучили каміння і запас зброї.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: УАЗ поліція бурштинокопач Олевський район  
Матеріали по темі