Місто

Що думають житомиряни про офіційний вихідний 8 березня: залишити чи скасувати. Опитування

12 March 2018, 15:40

Цього року суперечки навколо доцільності святкування 8 березня не вщухали. Одні стверджували, що потрібно святкувати і відпочивати, інші ж навпаки, закликали не святкувати та працювати. Пояснюючи, що свято перейшло Україні в спадок від радянського часу і його потрібно декомунізувати. Однак, попри все, з нагоди Міжнародного жіночого дня українці все ж отримали чотири офіційних вихідних.

Ми вирішили запитати у житомирян, як вони відреагують, якщо наступного року офіційний вихідний 8 березня скасують й зроблять цей день робочим.

«Я вважаю, що жінці не потрібний якийсь окремий день, щоб її обдаровувати квітами, подарунками і таким іншим. Жінку потрібно кохати завжди, кожну хвилину, кожну секунду. Тому, для мене це нормально», - говорить Катерина Шорнікова.

«Сумно буде, хотілося б вихідний. Адже 8 березня - це єдиний день, коли жінку дійсно вважають жінкою, коли чоловік може носити її на руках, і вона з таким трепетом готується до цього дня. Тому, не потрібно позбавляти жінок цього дня. Однозначно має бути вихідний», - ділиться Тетяна Бідюк.

«Ми, чоловіки, все-таки доб’ємося того чого ми хочемо, щоб у жінок був вихідний, а разом із ними і у нас вихідний», - каже Петро.

«Сумно буде звичайно, тому що жіночий день, дівчатам потрібно відпочивати», - зізнається Ніна Ковальчук.

«Певно шкода, хто ж не хоче зайвий раз відпочити. З політичної точки зору, певно що, це свято потрібно було відмінити, а з точки зору як воно сприймається населенням і мною особисто, і моїми колегами по роботі, то його потрібно залишити», - стверджує Алла Козінчук.

«Мені подобається, що багато вихідних, але якщо не буде вихідного, то нічого страшного. Нехай би краще на травневі свята було більше вихідних», - відповідає Денис.

«Хочеться у цей день свята все-таки жінкам. Хочеться весняного настрою, привітань і офіційного вихідного все ж таки», - коментує Галина Станкевич.

«Вихідний і свято. Це єдиний жіночий день у році, і це зайва увага від чоловіків, близьких», - наголошує Олена Данильчук.

«Нехай буде звичайний робочий день, а ми все одно будемо святкувати, ми ж дівчата. Хай завжди в душі буде свято, що таке день 8 березня?!», - сказала Олександра.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: опитування свято 8 березня  
Матеріали по темі