Події

У Житомирській області – детектив з контрабандною мануфактурою

16 April 2008, 10:25

Неспокійними були минулі вихідні для прикордонників Житомирського загону. Маючи інформацію про ймовірне переправлення через державний кордон України контрабандних товарів, група мобільної прикордонної застави «Овруч» чекала контрабандистів у всеозброєнні.

Як повідомляє прес-служба Північного регіонального управління Держприкордонслужби, у ніч на суботу до кордону зі сторони України під’їхав легковий автомобіль, з якого вийшов чоловік. Впевнившись, що біля кордону нікого не має особа сіла в машину та вирушила у зворотному напрямку. Зі сторони Республіки Білорусь через кілька хвилин з’являлись люди, які вели спостереження за територією України. Через деякий час  почувся гуркіт працюючого двигуна і до кордону під’їхав вантажний  автомобіль ГАЗ – 66. З вантажівки вистрибнуло два молодика, один з них закріпив за дерево лебідку, автомобіль заднім ходом в’їхав у річку, на суміжній стороні їх зустрічали троє.  Порушники кордону і не здогадувались, що за їхніми діями спостерігають «зелені кашкети». Зустріч з прикордонниками у їх плани не входила і вимоги охоронців кордону вони проігнорували, вдавшись до втечі. Тільки завдяки вмілим діям прикордонного наряду, порушників вдалось затримати. Ними виявились мешканці Житомирської області, які таким чином намагались переправити трикотажні вироби та взуття до сусідньої держави в обхід пункту пропуску.

Після проведення процесуальних дій щодо документування правопорушення автомобіль з товаром (близько 30 тюків) разом із затриманими правопорушниками було доставлено до прикордонної комендатури. Туди ж відправили, ще одного нашого земляка, якого прикордонники затримали на ділянці застави «Лучанки» при намаганні незаконно переправити через кордон з Білорусі в Україну автокран без номерів та документів. Подальшу долю горе-контрабандистів буде вирішувати суд.

Пильно несли службу житомирські прикордонники і в пунктах пропуску. Завдяки їм було виявлено фальшиве доручення на автомобіль Опель Вектора 1991 року випуску, яким керував громадянин Азербайджану. Даний автомобіль проходив прикордонно-митний контроль у пункті пропуску «Виступовичі-авто» на  в`їзд в Україну. Маршрут його пролягав із Литви в Житомир. При огляді документів у охоронців кордону виникли сумніви щодо доручення на транспортний засіб, тому що воно було видане в Німеччині, а у паспорті азербайджанця відміток про перебування у цій країні не було. На разі авто і його «власник» передані в митницю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі