Місто

​Мешканці житомирського гуртожитку нарікають на ЖЕК, який два роки не може відремонтувати дах

15 March 2018, 15:40

Переповнені водою відра та мокрі ганчірки - у таких умовах довелось провести останніх дві доби мешканцям гуртожитку на вулиці Шевченка, 43 в Житомирі. 15 березня місцеві розповіли: коли із підвищенням температури сніг почав танути та почався дощ, зі стелі почало навіть не накрапати, а вона повністю протікала.

«Підставлялись миски кругом, кидались ганчірки, і кожних п’ять хвилин хто вже виходив, то витирали. Бо ходити не можна було. У нас в коридорі потрібно було йти з зонтиком. Напевно, вже на вулиці дощ закінчився і його не було, а в нас ще до цієї пори, як ви бачите, крапає», - розповідає місцева мешканка Галина Шевчук.


Вона тримає в руках кілька папок із паперами. Усе це - звернення та заяви, які писали вона разом із сусідами впродовж останніх двох років.

«Була написана заява одна, друга, третя. Було написано їх декілька. На всі заяви нам була відповідь, що чекають сприятливої погоди. Починаючи з 2016 року і до сьогодні чекають сприятливої погоди. А дах як тік, так і тече. Раніше протікав невеликий клаптик. А тепер, ви самі бачите, що після танення снігу і в дощ, то затікає півкоридору», - каже пані Галина.

За словами місцевих, це далеко не перший випадок, коли дах протікає.

«Це, напевно, протягом останніх трьох років отакі потопи. Коли дощ йде, коли сніг розтає. Все робимо своїми силами. От коли така мокра погода, то таке в нас відбувається», - розповідає місцева мешканка Вікторія Кондратюк.

Керівник ЖЕКу каже: підприємством керує віднедавна, але про проблему вже знає і комунальники можуть її вирішити. Однак і зараз потрібно дочекатись сприятливих погодних умов - середньодобова температура повинна бути не менші ніж +10 градусів тепла.

«На сьогодні на підприємстві є 10 рулонів руберойду, є мастика, є праймер. Тобто, ми чекаємо погодних умов. Щойно погодні умови нам дозволять, я вам гарантую, і про це відзвітую, що покрівля буде чи розпочинатись ремонтуватись, чи вже буде відремонтована. На сьогодні поліетиленову клейонку нам не дозволили розкласти, мовляв, ви нам її не стеліть, ви нам робіть дах. Ви самі повинні розуміти, що в такі погодні умови її зробити просто неможливо», - обіцяє директор КП «ВЖРЕП №16» Максим Трухній.

І поки комунальники лише розводять руками і чекають гарної погоди, місцеві мешканці починають підраховувати збитки. Щоправда, невідомо, чи вдасться людям добитись хоча б часткового відшкодування.

Як повідомляв Житомир.info, синоптики попереджають про різку зміну погоди і прогнозують мороз, сніг та хуртовини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гуртожиток протікання дах ЖЕК  
Матеріали по темі