Події

У Житомирській області посадовці, які продавали торфобрикети, «нагріли» державу на 9,4 млн грн

21 January 2016, 11:43

 У Житомирській області СБУ викрила механізм завдання мільйонних збитків держбюджету.

Про це повідомляє прес-група обласного управління СБУ.

«Співробітники Управління СБ України в Житомирській області викрили механізм завдання збитків держбюджету на більше ніж 9 мільйонів гривень при реалізації торфу. Посадовці місцевого підприємства, що входить до структури одного з державних концернів, продали протягом 2013-2015 років двом комерційним фірмам майже 53 тисячі тонн торфобрикету. Продукція реалізовувалася за цінами вдвічі-втричі нижчими за її фактичну собівартість. Потім підприємці перепродавали торф за ринковими цінами. Співробітники спецслужби ініціювали внутрішній аудит фінансово-господарської діяльності підприємства, який оцінив збитки від дій посадовців у 9,4 мільйона гривень», - йдеться у повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення інших можливих фактів завдання збитків державі посадовцями підприємства.

На сайті державного концерну «Укрторф» зазначається, що учасником концерну є державне підприємство ДП «Житомирторф», яке знаходиться за адресою: Житомир, вул. В. Бердичівська, 25.

«До складу ДП «Житомирторф» входять філія «Озерянський торфозавод» та дочірнє підприємство «Олевськторф». Основна продукція галузі представлена паливним фрезерним торфом, мінеральними добривами на основі торфу, включаючи торфосуміші для вирощування квітів, овочів, грибів та інших с/г культур», - повідомляє сайт ДК «Укрторф».

Генеральним директором концерну «Укрторф» є депутат Житомирської обласної ради Андрій Озерчук, який на місцевих виборах 2015 року був обраний від партії УКРОП в Лугинському районі. У попередньому складі обласної ради Озерчук входив до фракції ВО «Батьківщина». На парламентських виборах 2014 року Андрій Озерчук балотувався по Коростенськму округу №64 від партії «Народний фронт».

Скрін з сайту облради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі