Події

Прокуратура Житомирської області повідомляє про перемогу у судовій тяганині за 40 га піщаного кар’єру

19 March 2018, 18:09

На Житомирщині прокуратура попередила неправомірне зменшення майже на 40 га земель лісового фонду для розробки піщаного кар’єру.

Про це 19 березня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

Йдеться про судову тяганину між компанією «Сілі-Кор», пов’язаною з колишнім заступником голови Житомирської ОДА Вячеславом Поліщуком, та Житомирської обласної радою за майже 40 гектарів родовищ пісків у Коростишівському районі.


Смолівське родовище пісків, скріншот Державного інформаційного геологічного фонду України

11 жовтня 2017 року Господарський суд Житомирської області відкрив провадження у справі за позовом ТОВ «Сілі-Кор» до ДП «Коростишівський лісгосп АПК». Підприємство вимагало скасувати заяву лісгоспу від 15.03.2017, якою вони відмінили видану ними ж у 2015 році заяву про вилучення 39,4 га на користь «Сілі-Кор» для розробки піщаного кар’єру.

11 грудня 2017 року суд відмовив у задоволенні позову і компанія подала апеляційну скаргу. 27 лютого 2018 року Рівненський апеляційний господарський суд вирішив залишити їх заяву без задоволення.


Скріншот постанови Рівненського апеляційного суду від 27 лютого 2018 року

За іншим судовим провадженням також відбулися зрушення. Як повідомляв Житомир.info, 27 березня 2017 року облрада відмовила «Сілі-Кор» у наданні дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення Південно-Східної земельної ділянки Смолівського родовища пісків. Підприємці подали до суду і їх позов частково задовольнили: Житомирський окружний адміністративний суд визнав відмову облради протиправною та зобов’язав Житомирську облраду в порядку, передбаченому чинним законодавством, повторно розглянути відповідне клопотання ТОВ «Сілі-Кор».

Житомирська облрада подала апеляційну скаргу. 20 лютого 2018 року Житомирський апеляційний адміністративний частково задовольнив її і постановив викласти резулятивну частину попереднього рішення у новій редакції, у якій вже немає пункту про визнання протиправною відмову Житомирської облради у наданні «Сілі-Кор» дозволу на розробку спірного проекту землеустрою.


Скріншот постанови Житомирського апеляційного адміністративного суду від 20 лютого 2018 року

Як повідомляв Житомир.info, колишній заступник голови Житомирської ОДА Вячеслав Поліщук хоче очолити Коростишівську райдержадміністрацію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура суд кар'єр пісок Коростишівський район  
Матеріали по темі