Влада

У Житомирі не відкриваються приватні школи, бо це надто дорого, - Арендарчук

21 March 2018, 16:26

Житомирський виконком 21 березня одноголосно підтримав збільшення фінансування на підтримку навчання у приватних школах.

Проект рішення озвучив начальник управління освіти Житомирської міськради Валентин Арендарчук.

«Як і в минулому році, у цьому році ми встановлюємо грошову норму щодо підтримки наших приватних шкіл. Просимо вас підтримати це рішення, щоб затвердити суму в 3875,4 гривень для дітей, які не потребують особливого підходу, і 12 тисяч 918 грн для дітей з особливими потребами, тобто, інклюзія, згідно з нормативами управління освіти», - сказав він.

За інформацією Валентина Арендарчука, у Житомирі діють три приватні школи: 20 березня відзначила 20-річний ювілей гімназія «Ор Авнер», також успішно навчають україно-італійська школа «Всесвіт» та школа «Сяйво».

«Це наші корифеї, вони були одними з перших в Україні приватних шкіл», - зазначив Арендарчук. Він також додав, що школа «Синергія», яка працює на околиці Житомира, не є ні приватною, ні альтернативною школою, а громадською організацією. Школярі «Синергії» здають іспити у ЗОШ №21.

«Це ГО. Юридично такої школи не існує», - сказав Арендарчук.

На запитання, чи в Житомирі є бажаючі відкривати приватні школи, начальник управління відповів:

«Є звернення, але бажаючі стикаються з певними фінансовими труднощами. Це серйозні витрати на комунальні послуги, оренда приміщення і подібне. Ми завжди допомагаємо в плані державного стандарту, методичної та дидактичними матеріалами, підготовкою і перепідготовкою вчителів. Але фінансово – ні, оскільки це приватна структура», - зазначив Валентин Арендарчук.

Як повідомляв Житомир.info, в 2017 році грант з міського бюджету на підтримку учнів приватних шкіл становив 3001 грн і 10004 грн для дітей з особливими потребами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: приватна школа грант інклюзія  
Матеріали по темі