Влада

Влада Житомира збирається збільшити розмір бюджетної допомоги для учнів приватних шкіл

20 March 2018, 17:17

Батькам школярів, які навчаються у приватних школах Житомира, збираються збільшити розмір щорічної фінансової допомоги з бюджету.

Проект рішення виконавчого комітету Житомирської міськради «Про встановлення розміру гранту» 20 березня опублікували на сайті Житомирської міськради.

Так, виконком збирається встановити у 2018 році грант на здобуття загальної середньої освіти «громадянам, діти яких навчаються у навчальних закладах, що не належать до комунальної власності територіальної громади м. Житомира, в розмірі 3875,4 грн, а також батькам учнів, які навчаються за інклюзивною формою у вказаних закладах, - 12918,0 грн». У 2017 році ці суми становили відповідно 3001 грн і 10004 грн.

У коментарі Житомир.info заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Вікторія Краснопір розповіла, що гранти отримують батьки учнів приватних шкіл Житомира (їх у місті три - «Всесвіт», «Сяйво» та «Ор-Авнер») відповідно до заяв.

«Тут застосовується принцип «гроші ходять за дитиною»: фінансується не навчальний заклад, а конкретний учень через його батьків. На звичайного школяра передбачено 3 тисячі 875 гривень на 9 місяців навчального процесу, на школярів, які навчаються за інклюзивною формою, - майже 13 тисяч гривень», - пояснила вона.

За інформацією прес-служби міськради, у приватних школах Житомира навчається близько 500 дітей. Розмір гранту щорічно встановлюється виконавчим комітетом міської ради в залежності від розміру нормативу бюджетного забезпечення.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році виконком затвердив розмір гранту на загальну суму 1 млн 800 тис. грн для учнів трьох приватних шкіл. Начальник управління освіти і науки Житомирської ОДА Лариса Шевчук анонсувала створення першого в області інклюзивно-ресурсного центру на базі Новогуйвинської гімназії Житомирського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грант школа навчання інклюзія  
Матеріали по темі