Суспільство

Як за рік змінилося ставлення житомирян до місцевої влади та якості муніципальних послуг. Опитування

23 March 2018, 15:59

Соціологічна група «Рейтинг» оприлюднила результати всеукраїнського муніципального опитування, яке проводилось від імені Міжнародного республіканського інституту.

Результати опубліковані на сайті «Рейтингу» 23 березня.

«Це щорічне дослідження забезпечує розширений погляд на ставлення громадян до місцевого самоврядування і муніципальних послуг. Опитування було проведено у 22 обласних центрах України, які не перебувають під контролем російських або проросійських сил, а також в містах Маріуполь та Сєвєродонецьк на Донбасі. Дослідження базується на вибірці з більш ніж 19 000 респондентів. Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%. Досяжність респондентів у середньому склала 64,8%», - повідомляють автори дослідження.

Четверте всеукраїнське муніципальне опитування from Ratinggroup


32% опитаних жителів Житомира вважають, що справи в місті йдуть в правильному напрямку У порівнянні з попереднім опитуванням, зріс рівень задоволення житомирян мером та міською радою: якщо рік тому ці показники становили 40% та 33%, відповідно, то зараз роботою мера Сергія Сухомлина задоволені 44% жителів міста, а міською радою – 40%.

За індексом задоволеності якістю 22 сфер та послуг Житомир знаходиться на шостому місця серед обласних центрів з показником індексу 3.1, де 5 – це «відмінно», а 1 – «жахливо». Найкраще у влади Житомира виходить керувати гуманітарною сферою, найгірша ситуація з медичними закладами та екологією.

З результатами минулорічного опитування можна ознайомитися тут

Як повідомляв Житомир.info, 15 березня соціологічна група «Рейтинг» оприлюднювала підсумки дослідження «Де хочуть жити українці».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: опитування міська рада  
Матеріали по темі