Влада

Мобільна група описала приміщення житомирського підприємства, яке заборгувало працівникам та державі більше 700 тис. грн

5 April 2018, 12:02

З 2 квітня на Житомирщині створені мобільні групи з ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати та інших виплат, пов’язаними з трудовими правовідносинами.

Про це інформує головне територіальне управління юстиції у Житомирській області.

«Перша така група працювала в Житомирі. Мобільна група виїздила до підприємства, яке заборгувало своїм працівникам та на користь держави понад 700 тисяч гривень, ДП «Житомирський державний центр науки, інновацій та інформатизації». Державні виконавці винесли постанову про арешт та опис нерухомого майна боржника. Надалі процедура передбачає оцінку такого майна та реалізацію його через електронні торги арештованим майном «OpenMarket», - йдеться у повідомленні.

Також в управлінні юстиції зазначили, що вже є перші результати роботи.

«Працівники Житомирського районного відділу державної виконавчої служби тримали на контролі 302 рішення комісії з трудових спорів щодо стягнення з боржника – будинкоуправління №3 квартирно-експлуатаційної частини Житомирського району чималої заборгованості із зарплати. Систематично стягуючи кошти з рахунків будинкоуправління, у І кварталі цього року вони домоглися повного їх погашення – понад 1 млн 65 тисяч гривень. Також з початку поточного року з боржників-підприємств стягнуто на користь працівників понад 3,9 млн грн, що майже на 2 млн більше, ніж за аналогічний період 2017 року», - зазначили в юстиції.

Нагадаємо, сума заборгованості із виплати заробітної плати на 1 березня 2018 р. становила 5,5 млн грн, що на 2,7% більше, ніж на початок 2018 р. При цьому обсяг невиплаченої заробітної плати склав 0,4% фонду оплати праці, нарахованого за лютий 2018р.

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого Мін’юст анонсував з першого квітня створення в регіонах спецштабів та мобільних груп зі стягнення заборгованої зарплати. Міністр юстиції Павло Петренко зазначав, що в Україні заборгованість по зарплаті перевищує 2,7 млрд грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: юстиція підприємство зарплата борг  
Матеріали по темі