Економіка

Держгеокадастр продав дві земельні ділянки у Житомирській області, на квітень заплановані ще три аукціони

10 April 2018, 12:23

У березні поточного року на земельному аукціоні, організованому головним управлінням Держгеокадастру у Житомирській області, інвестори придбали права оренди на дві земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 208,6 га.

Про це 10 квітня повідомляє прес-служба обласного управління Держгеокадастру.

«Обидві земельні ділянки розташовані на території Мирославської сільської ради Бердичівського району Житомирської області та призначені для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. З переможцями аукціону уклали договори оренди строком на 7 років. Найдорожче під час торгів продано право оренди на земельну ділянку площею 101,8 га, де стартова ціна піднялася більше ніж утричі – з 80,1 тис. грн до 250 тис. грн (або 24,96% від нормативної грошової оцінки). За земельну ділянку площею 106,8 га переможець торгів запропонував 235 тис. грн. (19,64% від НГО), що у 2,5 рази перевищує стартову ціну», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загальний розмір річної плати за користування цими землями, визначений за результатами торгів, склав 485 тис. гривень. Зазначені кошти щорічно надходитимуть до бюджету органу місцевого самоврядування та можуть бути використані на реалізацію соціальних програм.

За інформацією ГУ Держгеокадастру в Житомирській області, земельні торги проводять відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах». Із детальною інформацією про земельні ділянки, права оренди на які виставлені на продаж, можна ознайомитися в розділі «Земельні аукціони» на офіційному веб-сайті Держгеокадастру.

Аукціон, на якому продали дві земельні ділянки у Бердичевському районі, проходив 30 березня у Житомирі. У квітні в Житомирській області планують провести три аукціони з продажу земельних ділянок, які знаходяться у комунальній власності.

24 квітня збирають провести аукціон з продажу 8 земельних ділянок в райцентрі Малин.



27 квітня продаватимуть земельну ділянку в селі Дубрівка Баранівського району.


На 30 квітня запланований аукціон з продажу 0.5317 га землі в Олевську.


Як повідомляв Житомир.info, Житомирська міська рада двічі намагалася продати через аукціон земельну ділянку площею 24,6 га на території Станишівської сільради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: земля аукціон Держгеокадастр  
Матеріали по темі