Влада

Продати земельну ділянку в 24,6 га на околиці Житомира знову не вдалося, - голова бюджетної комісії

9 February 2018, 13:38

Аукціон з продажу земельної ділянки площею 24,6 га на околиці Житомира, який планували провести 30 січня, не відбувся.

Про це Житомир.info повідомив голова бюджетної комісії Житомирської міської ради Юрій Мойсеєв.

«Аукціон знову не відбувся, бо не було заявок», - сказав Мойсеєв.

За його словами, третьої спроби продати землю на території Станшівської сільради поки не буде. Голова бюджетної комісії взагалі вважає, що таке розпорядження землею неефективне – потенційним інвесторам треба надавати землю безкоштовно.

«Якщо ми говоримо про залучення інвесторів у місто, які будуть створювати підприємства, робочі місця, платити конкурентну зарплату, то я, як житомирянин, депутат міської ради, вважаю, що такі ділянки мають надаватися в оренду за 1 гривню, але під конкретні умови, бізнес-план, з конкретними термінами будівництва та введення в експлуатацію, кількістю робочих місць та рівнем заробітної плати, які мають бути прописані в договорі. Бо якщо ми хочемо за 1 мільйон доларів земельну ділянку продати і щоб люди ще там побудувалися, вклали кошти, то це фантастика. У час жорсткої конкуренції між містами, ми повинні бути більш інвестиційно привабливі», - наголосив голова бюджетної комісії.

Нагадаєємо, в січні цього року в інтерв’ю мер Сергій Сухомлин говорив, що на аукціон 19 грудня не було заявок, хоча спочатку інвестори готові були купити. Мер запевняв, що аукціон не робиться під конкретного інвестора, а проводиться для того, щоб у всіх були рівні можливості й потім не було звинувачень в упередженому ставленні, в лобіюванні.

Як повідомляв Житомир.info, земельну ділянку площею 24,6 га, яка розташована на території Станишівської сільської ради, оцінили в 22 млн 58 тис. 820 грн і хотіли виставити на аукціон зі стартовою ціною 35 млн грн. На сесії Житомирської міської ради 9 листопада минулого року депутати з другої спроби зменшили початкову ціну земельної ділянки з 35 млн грн до 25 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аукціон земля Мойсеєв  
Матеріали по темі