Економіка

Житомирський водоканал трохи зменшив втрати води і знову збирається підвищувати тарифи

13 April 2018, 09:45

На цей рік комунальне підприємство «Житомирводоканал» планує підвищення тарифів за послуги з водопостачання та водовідведення на 22%.

Про це в інтерв’ю Житомир.info розповів директор водоканалу Андрій Нікітін.

«Ми подали заявку на підвищення на 22%. Нам щомісяця обленерго підвищує вартість електроенергії, ми за ними просто не встигаємо. НКРЕКП їм погоджує тарифи дуже швидко, а ми зі своїми розрахунками можемо чекати по півроку», - сказав керівник комунального підприємства.

Він також повідомив, що за час його роботи на цій посаді вдалося зменшити втрати води.

«Коли я прийшов, втрати води були 56% - це середня цифра по 2016 року. Ми активно почали діяльність щодо зниження втрат у вересні 2016 року і до кінця 2017 року ми змогли вийти на цифру 54%. Зараз у нас в місяці по-різному буває, але я не пам'ятаю, щоб ми перевищували 54%, а за попередній місяць було 50% втрат. Зменшення втрат навіть на 1% - це праця, гроші і час, і це серйозні капіталовкладення. Наприклад, можна поміняти трубопровід вартістю 2 мільйони гривень і на 1% зменшити втрати води», - зазначав Андрій Нікітін.

Повністю інтерв’ю з директором КП «Житомирводоканал» читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, з 25 січня 2018 року житомиряни почали платити більше за водопостачання та водовідведення: КП «Житомирводоканал» підвищило тарифи на 7%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал тарифи водопостачання вода Нікітін  
Матеріали по темі