Події

Однокласники школяра з Малина, якого на 10-метровій електроопорі вдарило струмом, розповіли подробиці події

19 April 2018, 11:22

13-річний підліток із Житомирщини, хизуючись перед дівчиною, заліз на електроопору, щоби зробити селфі. На 10-метровій висоті хлопця вдарило струмом, і він упав. Усе це відбувалося на очах однокласників. Вони викликали «швидку». Тепер за життя підлітка борються лікарі.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

«Максим бачив все на власні очі: його однокласник Юрко поліз на електроопору, щоб зробити селфі на висоті. Каже: хлопця намагалися відмовити, але той не послухав. Школяр почув вибух, і вже за мить Юрко лежав на землі», - йдеться в сюжеті.

Юрка доправили в обласний опіковий центр. У нього обпечені кінцівки, тулуб, переломи та травмоване око.

«З 50% опіками поверхні тіла, ураження електрострумом, зламана ключиця, тобто, це була така комбінована травма. Наразі стан його залишається важким, але він стабільний. Прооперований, опіки загоюються. Проведено дві операції, планується ще одна», - каже завідувач опікового центру обласної клінічної лікарні Богдан Нікітенко.

Біля ліжка підлітка – його мама. Жінка просить не турбувати ні її, ні сина.

Енергетики кажуть, те що хлопець вижив – то диво, бо навіть упасти з 10-метрової висоти – смертельно, а хлопець потрапив ще під напругу у 10 тисяч вольт.

«Наблизився до допустимої відстані, до шлейфа в 110 тисяч вольт. Фактично ця дуга його скинула на землю. І з висоти 10,5 метрів він упав на землю. На ньому горів одяг. Коли він падав, він якимись частинами тіла зачепився за конструкцію, і вона, очевидно, пом’якшила падіння на саму землю», - сказав директор з питань охорони праці ПАТ «Житомиробленерго» Віталій Дем’янюк.

А підсилив силу струму мобільний телефон. У школі, де вчиться хлопець, збирають кошти на його лікування.

Однолітки потерпілого Юрка кажуть, що він поліз на електроопору не лише заради селфі: поряд стояла дівчина, яка йому подобалася, і начеб то він хотів привернути її увагу.

Як повідомляв Житомир.info, 5 квітня близько 18:00 на одній з вулиць Малина «швидка» госпіталізувала з опіками хлопця, школяр вилізши на електроопору та хотів зробити селфі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Малин селфі школяр електроопора  
Матеріали по темі