Влада

Суд розглянув матеріали НАЗК і визнав заступника голови Житомирської облради не винним у корупції

20 April 2018, 16:05

Провадження у справі за матеріалами Національного агентства з питань запобігання корупції про сумісництво заступника голови Житомирської обласної ради Максима Вілівчука закрите.

Таке рішення Корольовський районний суд м.Житомира ухвалив 21 березня.

«ОСОБА_1 (Максим Вілівчук – ред.) обвинувачується в тому, що він, виконуючи повноваження заступника голови Житомирської обласної ради та директора ТОВ «Марія-Полісся» в період з 27.09.2016 по 21.01.2017, порушував обмеження, встановлені пунктом 2 частини першої статті 25 Закону України «Про запобігання корупції», частиною другою статті 12 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», частиною четвертою статті 12 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», чим вчинив адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачено частиною другою статті 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Вчинене ОСОБА_1 адміністративне правопорушення тривало в період 3 27.09.2016 і припинилось ним на підставі заочного рішення судді Корольовського районного суду міста Житомира Сингаївського О.П. від 05.05.2017 лише 21.01.2017 шляхом складення ОСОБА_1 повноважень директора та припинення трудових відносин із ТОВ «Марія-Полісся», - йдеться у рішенні суду.

Суд не отримав від НАЗК докази того, що Максим Вілівчук «діяв з прямим або непрямим умислом» і закрив провадження по справі про притягнення заступника голови облради до адміністративної відповідальності «за відсутністю в його діях складу зазначеного правопорушення».


Рішення Корольовського райсуду не було оскаржене в апеляційному суді і набрало законної сили 4 квітня 2018 року.

Нагадаємо, в січні цього року НАЗК направило до суду протокол про вчинення адміністративного правопорушення заступником голови Житомирської обласної ради Вілівчуком Максимом Олександровичем.

Як повідомляв Житомир.info, на 20 вересня 2017 року в Корольовському районному суді м.Житомира був призначений розгляд справи про адмінправопорушення, де відповідачем виступає заступник голови Житомирської обласної ради Максим Вілівчук: йшлося про порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності. В декларації Максима Вілівчука за 2016 рік зазначено, що він є кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Марія-Полісся», йому належить 50% підприємства. Інші 50% у власності його однопартійця з ВО «Свобода», депутата Житомирської міської ради Віктора Брокарєва. 18 грудня Корольовський райсуд закрив справу щодо Максима Вілівчука в зв'язку із закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності, до моменту надходження справи до суду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Вілівчук НАЗК  
Матеріали по темі