Місто

У дворі кінотеатру ​житомиряни просто неба переглянули французьку комедію

22 April 2018, 13:50

20 квітня у дворі кінотеатру імені Івана Франка на Михайлівській житомиряни переглянули французьку романтичну комедію «Шукайте жінку» режисера Су Абаді.

Про це 20 квітня повідомила прес-служба Житомирської міської ради.

«Традиція кінопоказів під відкритим небом існує в багатьох країнах світу. Тепер і в Житомирі є можливість долучитися до цієї гарної традиції. Сьогодні на Михайлівській житомирян переглянули французьку романтичну комедію «Шукайте жінку» режисера Су Абаді. Фільм демонстрували у подвір’ї кінотеатру імені Івана Франка за адресою Михайлівська, 10а», - повідомила прес-служба.

Організатори зазначають, що репертуар «вуличного кінотеатру» формуватимуть відповідно до смаків глядачів.

«Сьогодні ми проводимо такий захід вперше. У подальшому у процесі проведення кіносеансів ми будемо вивчати вподобання житомирян і формувати наш репертуар відповідно до побажань глядачів, -зазначає директор КП «Обʼєднана дирекція кінотеатрів міста» міської ради Інна Сергійчук - Але з потенційним напрямком кінопоказів ми вже визначилися. Це буде некомерційне кіно: ретропокази німого кіно, фестивальні, арт-хаусні фільми».

Інна Сергійчук розповідає, що в майбутньому, аби не створювати незручностей для мешканців сусідніх будинків, під час перегляду фільмів планують використовувати навушники.

Ідея створення арт-кіно-простору у Житомирі виникла під час роботи над стратегією розвитку кінотеатру ім. І.Франка. За задумом організаторів, створення подібної зони дозвілля сприятиме формуванню якісного простору для спілкування та відпочинку мешканців міста.

«Шукайте жінку» - історія про те, як хлопець, аби бачитися з коханою проти волі братів, приходить в її дім перевдягнутим у смиренну дівчину в хіджабі і закохує в себе суворого брата.

Як повідомляв Житомир.info, у дворі кінотеатру ім.І.Франка на Михайлівській для житомирян обіцяли відкрити арт-кіно-простір.

Житомир.info

Фото прес-служби міськради:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кінотеатр фільм комедія  
Матеріали по темі