Місто

​9 травня біля монументу Слави у Житомирі буде покладання квітів і польова кухня

25 April 2018, 09:26

Цього року 9 травня біля монументу Слави в Житомирі буде організована польова кухня.

Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні міськвиконкому 25 квітня під час розгляду питання «Про відзначення у Житомирі Дня пам’яті та примирення, 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Європі в Другій Світовій війні».

Начальник управління культури Ніна Рябенко повідомила про основні заходи: 5 травня мітинги-реквієми на військовому кладовищі, 8 травня – мітинг біля монументу Слави та з 17.00 акція на Михайлівській, 9 травня – покладання квітів до монументу Слави та організація польової кухні.

«Польова кухня – це каша, чай, бутерброди», - уточнила секретар міської ради Наталія Чиж.

Кількість ветеранів, які проживають в обласному центрі, озвучив мер Сергій Сухомлин.

«У нас в місті Житомирі зараз є більше 200 ветеранів. Для них це важливо, я думаю, і для нас це важливо. Щоб вони могли поспілкуватися між собою, з молоддю, ми організовуємо такий захід – польову кухню. 9 травня на майдані Перемоги ми нічого не організовуємо, тільки біля монументу Слави», - сказав мер.

На засіданні присутні 18 членів виконкому з 25. У порядку денному позачергового засідання було 9 питань та дві інформації.

Нагадаємо, в Україні з 2015 року 8 травня відзначається День пам’яті та примирення, а 9 травня – День перемоги.

Як повідомляв Житомир.info, до травневих свят житомирські ветерани і колишні в’язні отримають збільшену грошову допомогу. Улітку 2017 року в Житомирі проживали 66 ветеранів, які воювали під час Другої світової війни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: 9 травня виконком ветеран  
Матеріали по темі