Суспільство

У Житомирській області залишилося 174 пожежних – ліквідаторів аварії на ЧАЕС

26 April 2018, 13:16

За 2 місяці 2018 року у Житомирській області померли ще троє пожежних, які брали участь у ліквідації аварії на ЧАЕС.

Про це 25 квітня повідомив сайт управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Житомирській області зі слів керівника пожежної охорони Житомирської області у 1986 році, ліквідатора аварії на ЧАЕС Бориса Чумака.

«Із 289 пожежних зведеного загону 115 вже відійшли у вічність (живих 174 – ред.). Лише за останні три місяці ми поховали трьох наших побратимів – Мисливого Юрія, який з перших днів забезпечував зв'язок між пожежними підрозділами на станції. Це Василь Волинець, який в складі військових був на охороні станції та евакуації населення. Білоконь Віктор, командир відділення, як і всі ми, брав участь у ліквідації наслідків цієї страшної катастрофи. Вони не боялися йти туди, звідки інші тікають. Наші ж хлопці врятували від ще більшої трагедії усю країну, усю Європу, а можливо, й увесь світ», - сказав Борис Чумак під час молебню біля меморіального комплексу в управлінні ДСНС 25 квітня.

За даними прес-служби УДСНС, Юрій Мисливий та Василь Волинець були житомирянами, Віктор Білоконь - з Радомишля.

Вдови і діти загиблих та померлих пожежних-ліквідаторів аварії на ЧАЕС помолились за померлих, згадали їх поіменно, поставили свічки та поклали квіти до пам’ятного знаку «Пожежним, які врятували світ». Для рідних ліквідаторів управління ДСНС організувало поминальний обід, де люди ще раз згадали загиблих вогнеборців та отримали продуктові набори та кошти від благодійного фонду «Пожежні Чорнобиля», - повідомляє прес-служба.

Нагадаємо, увечері 25 квітня біля меморіалу на Героїв Пожежних у Житомирі юнаки й дівчата показали виставу «Суд над атомом».

Рік тому з нагоди роковин аварії на ЧАЕС в Житомирській обласній лікарні висадили алею пам’яті з троянд і сакур і показали театралізовану виставу.

Житомир.info

Фото – УДСНС в області:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі