Влада

Сільська рада з передмістя Житомира просить припинити незаконну роботу звіроферми з вирощування норок

27 April 2018, 10:33

Депутати Сінгурівської сільської ради звертаються до правоохоронних та контролюючих органів з приводу незаконного розміщення звіроферми на території сільради.

У розпорядженні Житомир.info є відповідне рішення, яке депутати ухвалили на сесії 26 квітня 2018 року.

«Ми, депутати Сінгурівської сільської ради Житомирського району, змушені звернутися до керівництва прокуратури Житомирської області, Житомирської ОДА, Державної екологічної інспекції, Державної архітектурно-будівельної інспекції, управління Держпраці, управління Держгеокадастру, управління Держпродспоживслужби з приводу недотримання ТОВ «Профуна» санітарних, епідеміологічних та будівельних норм при розміщенні на своїх земельних ділянках господарських споруд для вирощування/розведення норок», - йдеться у зверненні.

Наголошується, що ТОВ «Профуна» незаконно набуло право власності на спірні земельні ділянки, містобудівні умови та обмеження були надані компанії без проведення громадських обговорень та розроблення детального плану території.

«Будівництво звіроферми із вирощування норок на території Сінгурівської сільської ради порушує ст.50 Конституції України щодо права громадян на безпечне довкілля. Мешканці села Сінгури та села Пряжів постійно скаржилися на нестерпний сморід. Викид шкідливих речовин, випаровування від гноєсховищ та шведів, де утримуються норки, несуть ризики для здоров’я людей навколишніх сіл», - зазначають депутати сільради.

Вони вважають, що будівництво звіроферми має бути припинене, і просять здійснити перевірку наведених у зверненні обставин та «припинити незаконну діяльність звіроферми із вирощування норок ТОВ «Профуна» на території Сінгурівської сільської ради».







Нагадаємо, після запиту депутата Житомирської обласної ради на сесії 7 березня цього року, відповідні органи перевірили роботу звіроферми в селі Сінгури Житомирського району, власниками якої є підприємці з Нідерландів.


Як повідомляв Житомир.info, в серпні минулого року управління агропромислового розвитку Житомирської облдержадміністрації інформувало, що в с.Сінгури Житомирського району будують звіроферму, де планують утримувати до 55 тис. норок: станом на 01.08.2017 року на звіроферму завезли з Польщі 13,2 тис. голів маточного поголів’я.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сільрада звіроферма норка  
Матеріали по темі