Влада

Житомирський рибоохоронний патруль з початку травня вилучив понад сотню заборонених знарядь лову та 44 кг риби

11 May 2018, 09:17

Житомирський рибоохоронний патруль працює навіть у вихідні. Так, у святкові дні - 1 та 9 травня на території Житомирської області, окрім районних та громадських інспекторів, працювали одразу три оперативних групи. В цей час патрульні оперативно реагували на повідомлення та викривали порушення.

Про це інформує прес-служба Житомирського рибоохоронного патруля.

«9 травня, у той час, коли усі житомиряни вшановували пам'ять загиблим біля монументу Вічної Слави нашими інспекторами на річці Тетерів, якраз навпроти пам’ятника, затримано правопорушника. Громадянин ловив рибу за допомогою забороненого знаряддя лову – «заборчика». Завдяки оперативності рибоохоронних патрульних збитків вдалося уникнути. Стосовно нього складений адміністративний протокол як за грубе порушення правил рибальства», - йдеться у повідомленні.

У травні рибоохоронні патрульні вже встигли виявити 67 порушень правил рибальства, з них 15 – грубих.

«За цей період складено 23 адміністративні протоколи стосовно рибалок-любителів, які порушували обмеження під час нерестової заборони та ловили рибу на 5 і більше гачків, ловили рибу з човна і т.д. Правопорушникам виписано штрафів на суму 2153 грн. Також, 7 травня під час рибоохоронних заходів у м. Житомирі на річці Тетерів в районі картонного комбінату інспекторами виявлено порушника, який на одну вудочку зловив 21 маломірного судака. Згідно Правил любительського та спортивного рибальства забороняється вилов риби, меншу за розмір, який вказаний у додатку цих правил. У даному випадку розмір кожного судака склав 12-15 см, що значно менший за дозволений (розмір судака до вилову повинен бути не меншим за 42 см). Збитки, завдані рибному господарству склали 10 710 грн. Стосовно порушника складений адміністративний протоколза частиною 3 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Всього за 9 днів травня патрульні вилучили 101 заборонене знаряддя лову та 44 кг незаконно добутої риби. Збитки, завдані рибному господарству області склали 14866 грн», - поінформували у патрулі.

Як повідомляв Житомир.info, 7 травня працівники Державної екологічної інспекції у Житомирській області спільно з працівниками Житомирської обласної організації УТМР провели рейдовий захід на річці Гнилоп’ять в районі с. Тетерівка Житомирського району. Під час вищезазначеного заходу було вилучено 1,5 км заборонених знарядь лову - сітки професійні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба патруль Тетерів  
Матеріали по темі