Здоров'я

У Житомирі підписано найбільше декларацій з лікарями, в Коростені на кінець квітня ще й не розпочинали, - УОЗ

15 May 2018, 10:21

Впровадження медичної реформи в Житомирській області обговорювали на колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації 27 квітня, за результатами засідання 4 травня начальник УОЗ підписав наказ, який опублікований на сайті управління.

«Первинна медична допомога надається у 40 закладах з них 34 Центри ПМСД в т.ч. 13 в ОТГ, 5 самостійних АЗПСМ в ОТГ та в Любарській ЦРЛ. Єдиний заклад в області, де не розділена юридично первинна та вторинна допомога - Любарська ЦРЛ. Станом 25.04.2018 із 40 закладів ПМД через медичні інформаційні системив системі eHealth зареєстрований 31 заклад. Не зареєстровані: ЦПМСД - Дубрівський, Довбишський (Баранівського району), Семенівський ( Бердичівського району), Корнинський (Попільнянського району), Попільнянський,Іршанський (Хорошівського району), м. Коростень; АЗПСМ – Мартинівська (Пулинського району), Високівська (Черняхівського району). В системі eHealth зареєстровано 674 лікаря та 73574 пацієнта підписали декларації з сімейними лікарями, педіатрами, дільничними терапевтами», - йдеться в рішенні колегії.

Станом на 25.04.2018 найбільше підписано декларацій в м. Житомирі – 26000, Чуднівському районі – 5632, Овруцькому – 4576, Баранівському – 3100, Житомирському – 2643, Коростенському – 2455, м. Новоград-Волинському – 2322, м. Бердичеві – 2274, Романівському – 1908, Хорошівському – 1541, Черняхівському – 1320, Новоград-Волинському районі – 1261, Коростишівському – 1203.

Не розпочали приписну кампанію заклади ПМД: Іршанський ЦПМСД, Довбиський ЦПМСД, Ружинський ЦПМСД, Дубрівський ЦПМСД, Семенівська АЗПСМ, Станишівська АЗПСМ, м. Коростень ЦПМСД, Білокоривинська АЗПСМ, Високівська АЗПСМ, Попільнянський ЦПМСД, Мартинівська АЗПСМ.

«Проблемними питаннями лишаються:не розділена ПМД в Любарському районі; недостатність комп’ютерів для створення робочих місць; не забезпеченість інтернетним зв’язком», - зазначають в обласному управління охорони здоров’я.

Рішенням колегії керівникам підвідомчих закладів охорони здоров'я області, структурних підрозділів з питань охорони здоров'я райдержадміністрацій, ОТГ, міськвиконкомів доручено в травні розпочати приписну кампанію в закладах первинної медичної допомоги: Іршанського, Довбишського, Ружинського, Дубрівського, Попільнянського, Коростенського міського ЦПМСД, Семенівської, Станишівської, Білокоровинської, Високівської, Мартинівської АЗПСМ.

Нагадаємо, у Житомирі протягом першого місяця, що минув зі старту кампанії «Лікар для кожної сім’ї», підписано 36100 декларацій з лікарями первинної ланки надання медичної допомоги.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 квітня розпочалася приписна кампанія з укладання договорів з лікарями. Житомиряни можуть обрати лікаря на новоствореному сайті КП «Центр первинної медико-саніторної допомоги». Про підписання угод лікарі розповідали у програмі «Тема дня».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: медицина медична реформа УОЗ  
Матеріали по темі