Влада

​Житомир підписав документ про дружбу з китайським округом, на території якого 8 портів і 2 летовища

15 May 2018, 12:12

14 травня керівництво Житомирської міської ради та представники делегації міста Хулун-Буір (Китайська Народна Республіка) підписали меморандум про співпрацю між містами Житомир та Хулун-Буір.

Про це 15 травня повідомила прес-служба Житомирської міської ради.

«Меморандум передбачає співпрацю та обмін в економічній, громадській та гуманітарній сферах. Житомирський міський голова Сергій Сухомлин подякував представникам міста Хулун-Буір за співпрацю та налагодження партнерських стосунків між містами. Заступник міського голови Хулун-Буіру пан Чень Чжи, у свою чергу, висловив сподівання, що підписання документу стане початком плідної співпраці та доброї дружби між містами», - інформує мерія.

За даними міськради, округ Хулун-Буір знаходиться у східній частині автономного району Внутрішня Монголія (КНР). Названий на честь озер Хулун-Нур і Буйр-Нуур, що знаходяться на його території. Площа - 262,9 тис. км². На території округу розміщено 8 торговельних портів державного значення другого класу, з яких найбільший - це «Манчжурія». Також наявні два аеропорти – «Хайлаер Дуншань» та «Маньчжоу Сіцзяо». Хулун-Буір - це колиска етнічних меншин та кочових народів на півночі Китаю, яка є надзвичайно багатою на місцеві звичаї та обряди, дорогоцінні пам'ятки культури та історії, неймовірно смачну місцеву кухню, що вкупі надає округу Хулун-Буір виняткового шарму.

Нагадаємо, у Житомира є 8 міст-партнерів: Гомель (Білорусь), Кутаїсі (Грузія), Монтана (Болгарія), польські міста Катовіце, Битом і Плоцьк, а також Шанглу та Дачжоу (Китайська Народна Республіка).

Як повідомляв Житомир.info, минулого року в житомирському Домі української культури до Днів Європи офіційно приймали делегації міст-побратимів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Китай меморандум Хулун-Буір  
Матеріали по темі