Влада

​Виконком погодив кредит від «Укргазбанку» для будівництва електростанції на околиці Житомира

16 May 2018, 10:33

Виконком затвердив висновок щодо доцільності залучення кредиту від ПАТ АБ «Укргазбанк» для реалізації інвестиційного проекту «Будівництво наземної сонячної електростанції потужністю 10,74/9,35 МВт (DC/AC) на території Глибочицької сільської ради Житомирського району».

Таке рішення ухвалили на черговому засіданні міськвиконкому 16 травня.

«Є попередні домовленості про виділення кредиту від «Укргазбанку». Загальна вартість проекту - близько 12 мільйонів євро. Ми очікуємо, що за результатами роботи електростанції КП «Центр інвестицій» буде отримувати близько 1 млн 800 тис. євро в рік. Термін окупності близько 7 років»,повідомив директор КП «Центр інвестицій» Борис Пахолюк.

Він пояснив, що рішення про сам кредит буле ухвалювати міська рада, а виконком має лише затвердити висновок, бо цього вимагає процедура фінансування проекту.

Під час голосування два члени виконкому утрималися, більшістю голосів рішення було ухвалене.

На черговому засіданні присутні 20 членів виконкому з 25. У порядку денному було 41 питання.

Як повідомляв Житомир.info, 19 квітня 2017 року Житомирська міська рада оприлюднила меморандум про партнерствоКП «Центр інвестицій» зі словенською компанією «RIKO d.o.o» й Центром міжнародного співробітництва та розвитку CMSR, а на сесії 20 квітня депутати міської ради одноголосно підтримали будівництво сонячної електростанції. 22 лютого цього року під час звіту про роботу за 2017 рік Сухомлин називав цей проект одним з двох найбільш масштабних на поточний рік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком сонячна електростанція  
Матеріали по темі