Влада

Колишній завод хімволокна хоче розділити земельну ділянку, а влада Житомира вже придивилася там вільних 5 га

17 May 2018, 14:31

ВАТ «Завод хімічного волокна» вирішив здійснити поділ земельної ділянки загальною площею 45,6412 га на вул. Промислова, 1/154.

Погодження цього питання розглядалося на позачерговій сесії Житомирської міської ради 17 травня. Ситуацію пояснював директор департаменту містобудування та земельних відносин Ігор Блажиєвський.

«Відкрите акціонерне товариство «Завод хімічного волокна» звернулося із клопотанням до міського голови надати дозвіл на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення та відновлення меж. У них є державний акт на право постійного користування, який був виданий в 1996 році, земельна ділянка не сформована, відсутній кадастровий номер. На території їхнього підприємства багато суб’єктів господарської діяльності вже купили в свій час майно. Для того, щоб всі набувачі майна змогли сформувати земельні ділянки, треба надати дозвіл відкритому акціонерному товариству зробити дану технічну документацію», - пояснив керівник департаменту.

Блажиєвський також повідомив, що там є майже 5 га землі, яка може стати власністю громади міста.

«Встановлено, що певна частина території хімволокна вільна від забудови і не використовується ніяк. Це десь приблизно біля 5 гектарів. На нашу думку, доцільно сформувати цю земельну ділянку для міської ради, щоб розпорядитися нею згідно чинного законодавства, для інвесторів», - сказав Ігор Блажиєвський.

Він уточнив, що ділянка знаходиться в південній частині території колишнього заводу і там зараз росте чагарник.

В Публічній кадастровій карті зазначено, що земельна ділянка, щодо поділу якої звернулося ВАТ, є у комунальній власності та має загальну площу 44,8512 га.


Нагадаємо, Фонд держмайна збирався у 2018 році виставити на продаж ВАТ «Житомирський завод хімічного волокна», в якому державна частка становить 98,285%. Підприємство є в реєстрі Мін’юсту: має борг по зарплаті в розмірі 234 тис. 493.6 грн.

Як повідомляв Житомир.info, на позачерговій сесії міської ради 17 травня депутати проголосували за надання дозволу на розроблення проекту землеустрою на земельну білянку в 5 га у промисловій зоні Житомира, де збираються побудувати сміттєпереробний завод.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міська рада земля хімволокно Блажиєвський  
Матеріали по темі