Влада

Після втручання прокуратури комунальне підприємство з Бердичева розірвало договір з вінницькою фірмою

21 May 2018, 10:23

На Житомирщині прокуратура попередила витрату 700 тис грн бюджетних коштів під час тендерних закупівель.

Про це 21 травня повідомляє прес-служба прокуратури області.

«Бердичівською місцевою прокуратурою заявлено позов про визнання недійсним рішення міського комунального підприємства «Бердичівкомунсервіс» про визначення переможця відкритих торгів та договору щодо закупівлі за бюджетні кошти на загальну суму понад 700 тис. грн. Під час розгляду позову у господарському суді Житомирської області зазначений договір сторонами розірвано. Відтак, прокурорами попереджено здійснення незаконних закупівель за бюджетні кошти на суму 700 тис грн», - зазначається у повідомленні.

Прокуратура інформує, що порушення Закону України «Про публічні закупівлі» під час проведення «Бердичівкомунсервісом» відкритих торгів на закупівлю газу для заправки автомобілів за бюджетні кошти місцева прокуратура виявила шляхом опрацювання системи публічних закупівель Prozorro.

«Йдеться про те, що у зазначеному конкурсі взяли участь лише два учасники-підприємства, засновниками яких є одні й ті ж особи, до того ж, зареєстровані за однією адресою. Допущені Замовником порушення вимог законодавства спричинили необ’єктивну оцінку пропозицій учасників, що призвело до неправомірного вибору переможця торгів», - йдеться у повідомленні.

Очевидно, мова йде про аукціон, який відбувся в січні цього року: КП «Бердичівкомунсервіс» хотіло за 703 тис. 311 грн купити 42000 куб. м метану для заправки автомобілів. У торгах брали участь дві фірми з Вінниці – ТОВ «Глобал-Трейд-Груп ЛТД» та ТОВ «Глобал Енерджи». Остання стала переможцем з ціновою пропозицією 702 тис. 660 грн. Договір з цим ТОВ був укладений 6 лютого 2018 року.


Скіршон з порталу публічних закупівель Prozorro

Як повідомляв Житомир.info, в тендері вартістю 3 млн грн на ремонт Господарського суду Житомирської області змагалися дві компанії одного власника і одна з них стала переможцем.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура суд тендер Бепрдичів КП метан газ  
Матеріали по темі