Події

Поліція затримала житомирян, які з пістолетом пограбували двох школярів після здачі ними ЗНО

23 May 2018, 11:52

Житомирська поліція оперативно затримала молодиків, які біля навчального закладу відібрали у школярів годинник, зарядку і срібний ланцюжок.

Про це 23 травня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«22 травня до поліції надійшли повідомлення про напади невідомих молодиків на одній з житомирських вулиць на приїжджих парубків. Як з’ясувалося, напади були вчинені відносно двох молодих людей віком 18 і 16 років, які приїхали із селища Романів. За їх словами, двоє невідомих вистежили їх у малолюдних місцях та, пригрозивши схожим на пістолет предметом, відібрали в одного хлопця наручний годинник, в іншого – срібний ланцюжок та зарядний пристрій до ґаджетів. Потому нападники швидко втекли», - інформує поліція.

Сайт Твій Романів уточнює, що потерпілі – учні Романівської гімназії, які цього дня здавали ЗНО і сиділи на лавочці біля житомирського коледжу, на території якого проходило оцінювання.

За даними поліції, вже за чверть години екіпаж патрульних поліцейських помітив двох підозрілих молодиків, які хутко рухалися убік центру Житомира. Їх прикмети були схожі на описані потерпілими. Правоохоронці зупинили парубків, виявили в одного з них схожий на пістолет предмет та викликали слідчо-оперативну групу Житомирського відділу поліції.

«Затриманими виявилися двоє житомирян віком 19 та 15 років, обидва раніше уже потрапляли в поле зору поліції за вчинення правопорушень кримінального характеру. У них вилучили речі, відібрані у потерпілих школярів. За попередніми висновками експертів, вилучена зброя – пневматична. Пістолет направлено на дослідження», - цитує відділ комунікації начальника Житомирського відділу поліції Михайла Сороку.

Обох молодиків затримали та внесли відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.187 (Розбій) ККУ. Зухвальцям може загрожувати від 7 до 10 років позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, 22 травня випускники складали перше у 2018 році ЗНО з математики.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розбій грабіж поліція грабіжник  
Матеріали по темі