Влада

Село в 10 км від Житомира провело громадські слухання щодо приєднання до обласного центру

29 May 2018, 12:01

Громада села Вереси на громадських слуханнях прийняла рішення розпочати процес приєднання до Житомира, більш як 200 мешканців села прийшли на слухання аби вирішити долю громади.

Про це повідомляє Житомирський центр розвитку місцевого самоврядування.

«Ми дали відмову Глибочиці, ми дали відмову Оліївці, і сьогодні у нас лишається єдиний варіант – Житомир. Потрібно зважити всі за та проти і врешті прийняти це рішення, поки його не прийняли за нас», - наголосив Вересівський сільський голова Олександр Шут.

Слухання тривали більш як три години, селяни вислухали переконання депутатів обласної та районної рад, фахівців Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою U-LEAD з Європою та Мінрегіоном, крім того на всі питання людей дали відповіді три заступники Житомирського міського голови, які презентували переваги, які отримає село після приєднання.

«Житомир має розвинену соціальну інфраструктуру, промисловість та сектор розваг, якими мешканці прилеглих сіл уже користуються, в тому числі і ви. Із 27 тисяч школярів Житомира 2,3 тисячі це діти навколишніх сіл, батьки яких також у своїй більшості працюють у місті. Ці зв’язки потрібно лише підсилювати, а не створювати чергові ускладнення у вигляді адміністративних меж», - зазначила Вікторія Краснопір, заступник Житомирського міського голови.

На сьогодні навколо обласного центру вже створено 4 ОТГ, лишились три сільські ради, які в перспективі можуть доєднатись до Житомира, це Вересівська сільська рада, яка вже розпочала процес приєднання, Іванівська сільська рада, яка сьогодні знаходиться на стадії обговорення існуючих можливостей об’єднання та Левківська сільська рада, яка жодних рішень ще не приймала.

«Місто – це живий організм, який розвивається та потребує ресурсів для зростання. Сьогодні Житомир притягує молодих фахівців та бізнес, яким для розвитку потрібна територія, тому прилеглі сільські громади можуть отримати від приєднання значний економічний поштовх», - розповів Василь Невмержицький, директор Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

75 селян проголосували за приєднання до Житомира, а 63 проголосували проти. Таким чином сільський голова на чергову сесію сільської ради має винести рішення про приєднання до Житомира, після чого буде створена спільна робоча група, яка і має напрацювати рішення про приєднання села до міста.

Як повідомляв Житомир.info, 20 травня заступники мера Дмитро Ткачук та Світлана Ольшанська на новенькому комунальному автобусі їздили агітувати громаду села Барашівка Житомирського району приєднуватися до Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: децентралізація ОТГ Вереси ЦРМС  
Матеріали по темі