Влада

Дмитро Ткачук пояснив поїздку чиновників на новому автобусі в Барашівку: «заманювали» селян приєднатися до Житомира

22 May 2018, 15:29

Заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук після численних повідомлень у соціальних мережах пояснив, навіщо разом із колегою Світланою Ольшанською їздив до Барашівки у неділю, 20 травня, і чому там опинився один із МАЗів, які місто закупило в лізинг.

За словами посадовця, ця зустріч була консультативною та ініційована самою громадою населеного пункту.


«Як поїздка у такому форматі на зібрання мешканців сіл, то перша. Але до того теж було спілкування та ряд абсолютно публічних заходів, в тому числі, і в міській раді. Навіть у Словенію їздив міський голова і запрошував представників ОТГ, і селищних голів сіл навколишніх. Що стосується даного зібрання, то воно було ініційоване селищною радою. Мешканці села, усвідомлюючи, що навколо них утворено вже кілька ОТГ і їм теж треба приймати якесь своє рішення, ініціювали таку зустріч. Відповідно, на ній були присутні представники не тільки Житомирської міської ради, а були й Оліївський селищний голова, був і Березівський селищний голова, були безумовно і самі мешканці. Відповідно наша роль і функція була в тому, щоб надати відповіді на ті запитання, які виникають у самих людей з приводу різних варіантів. Представники розвитку місцевого самоврядування презентували всі можливі композиції по потенційному об’єднанню даного села: або там з Оліївською ОТГ, або з Тетерівською ОТГ, або утворення своєї окремої територіальної громади, чи приєднання до міста. І відповідно ми мали нагоду і можливість дати людям відповідь на ті питання, які у них виникали. А це доволі широкий спектр. Починаючи від шкіл, садочків і до розміру податків чи певних тарифів», - розповів заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

Заступник мера Житомира також пояснив появу на вулицях Барашівки нового МАЗу, який купили для ТТУ. Ця ситуація стала приводом активного обговорення в соцмережах, депутат Житомирської райради від Радикальної партії Роман Мусійчук у своєму блозі написав: поліція встановила, що в шляховому листі автобуса маршрут був вказаний: Житомир, по місту, тобто було порушення і патрульні склали адміністративний протокол на водія.

«Що стосується автобусу, то ми дійсно неодноразово озвучували про розвиток міста і взагалі об’єднання транспортних мереж, і наголошували на тому, що мережа має бути спільною. І маршрути мають, за логікою, виходити за межі міста. Тому що ближнє передмістя дуже активно використовує ділянку Житомира. Деякі маршрути виходять на 500 метрів за місто, а більшу частину маршруту проходять по місту. А вже в новій розробленій мережі ми це анонсували, що маршрути будуть виходити за місто. Перша функція була - самі хронометражі і такі технічні речі, як обкатка. А друга є безумовно презентаційною, тому що ми говоримо, що маршрути є більш потужніші, більш протяжніші і покликані перевозити більшу кількість громадян. Тому на них мають бути і якісніші автобуси. Той варіант, який закупило ТТУ і є якраз прикладом для того, щоб і приватні перевізники розвивались і для населення теж є мотиватором, що мережа має укрупнитись, маршрутів має стати менше, але транспортні засоби на них мають стати якісніші. Якщо ми говоримо про потенційне об’єднання територіальних громад навколо міста Житомира, то це якраз отой варіант, який може бути для обслуговування в тому числі і цих населених пунктів», - сказав Дмитро Ткачук.

Заступник міського голови також каже, що нові комунальні автобуси тестуватимуть і на інших напрямках.

«Що стосується зокрема автобусів, то зараз також такі поїздки будуть відбуватись з тією самою технічною ціллю: заміру хронометражів. Можна сказати, навіть більше. Дорога в Житомирі то одна справа, а ширина вулиці на території селища - зовсім інша. Не завжди навіть технічно можна його експлуатувати Тому всі ці речі потрібно безумовно дослідити. Більше того ряд водіїв оформили заяви на працевлаштування, тому потрібно також здійснити технічну обкатку транспортних засобів. Тому я думаю, що найближчими тижнями ми будемо бачити їх і на території міста Житомира. І не виключено, що й за його межами», - сказав заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

Як повідомляв Житомир.info , 21 квітня на Соборному майдані за участю віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка відбулася урочиста передача автобусів виробництва Мінського автозаводу комунальному підприємству «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління». Мер Житомира повідомив, що автобуси закупили в лізинг виключно за кошти міського бюджету, сукупна вартість всього проекту (40 автобусів) складає 134 мільйона гривень, один коштує 120 тис. доларів. За словами заступника мера Дмитра Ткачука, нові автобуси будуть працювати за тимчасовими договорами на діючих маршрутах. 19 квітня Житомирське трамвайно-тролейбусне управління оголосило тендер на закупівлю 600 тисяч літрів дизельного пального, очікувана вартість закупівлі 16 млн 800 тис. грн. початок аукціону призначений на 5 липня 2018 року. Після сесії 17 травня мер Сергій Сухомлин говорив, що нові автобуси можуть вийти на маршрути в Житомирі до 1 червня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ткачук МАЗ Барашівка автобус децентралізація  
Матеріали по темі