Влада

​Активісти блокують трибуну Житомирської облради, вимагаючи зняти з розгляду питання про «Валки-Ільменіт» та «Кварцсамоцвіти»

31 May 2018, 10:57

Після затвердження порядку денного десяток активістів заблокував трибуну на сесії Житомирської облради 31 травня.

Причини блокування пояснив колишній боєць батальйону «Айдар», який зараз представляє місцеву спілку учасників бойових дій.

«Спілка учасників бойових дій та громада міста Житомира доручила мені озвучити декілька тез. 24 травня була екологічна комісія, там розглядали питання про включення до порядку денного, виключення. І сьогодні ми бачимо, що питання «Валки-Ільменіт» є в порядку денному. Ми написали листа і застерігали щодо включення цього питання у порядок денний. Наголошую, що це підприємство належить одіозному олігарху Фірташу, сировина іде в Крим. І ще питання про надання дозволу «Кварцсамоцвіти». Комісія по екології ці два питання рекомендувала виключити з порядку денного сесії. Ми переконані тому, що включення даних питань в порядок денний суперечить національним інтересам України. Ми пропонуємо виключити ці питання із порядку денного. Це питання №53 та №54. Ми не підемо з трибуни, поки питання не будуть зняті з розгляду», - сказав Михайло Сліпченко.

Голова облради Володимир Ширма повідомив, що процедуру треба «довести до кінця», а зняття з розгляду буде «мовчазною згодою». Після суперечок депутати вирішили скандальні питання розглянути першими.

Детальніше дивіться в сюжеті

Нагадаємо, 24 травня 2018 «екологічна» комісія Житомирської облради відмовилася розглядати питання щодо виділення землі ТОВ «Валки-Ільменіт» та відмовила у погодженні надання спеціального дозволу на користування надрами ПАТ «Кварцсамоцвіти».

Як повідомляв Житомир.info, прокуратура Житомирщини вимагає зняти з розгляду на сесії облради проект про відведення ТОВ «Валки-Ільменіт» 115 га земель лісогосподарського призначення для видобування титану до вирішення спорів в судах. Франція «Блок Петра Порошенка «Солідарність» оприлюднила свою позицію щодо проекту рішення про виділення земельних ділянок ТОВ «Валки-Ільменіт» - не підтримувати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Валки-Ільменіт сесія облрада активіст  
Матеріали по темі