Влада

​Депутати розподілили 52 млн грн субвенції на реалізацію проекту «Нова українська школа» в Житомирській області

31 May 2018, 17:02

На сесії 31 травня депутати Житомирської обласної ради погодили розподіл 80 млн грн субвенції, яка надійшла з держбюджету, і майже 52 млн грн спрямували на реалізацію проекту «Нова українська школа».

Про це 31 травня повідомив сайт облради.

«У ході чергової 16-ї сесії обласної ради депутати 57-ма голосами підтримали зміни до обласного бюджету на 2018 рік. Зокрема, депутати погодили розподіл субвенції, яка надійшла з державного бюджету, у сумі понад 80,5 млн грн, у тому числі майже 52 млн грн – на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа», - поінформувала прес-служба облради.

У прес-службі Житомир.info уточнили, що мова йде про реалізацію в перших класах області проекту «Нова українська школа», який передбачає навчання педагогів, забезпечення меблями та обладнанням.

Так, крім державної субвенції, область також отримає 23 млн грн субвенції з інших місцевих бюджетів, з яких 2,7 млн грн розподілили на придбання для перших класів комп’ютерів або ноутбуків та техніки для друку, ламінування та сканування.

Фоторепортаж з 16-ї сесії обласної ради можна переглянути тут.

Нагадаємо, до 1 вересня 2018 року губернатор Ігор Гундич обіцяв, що 808 перших класів Житомирської області отримають сучасну техніку – ноутбуки, принтери та ламінатори. Житомирська міськрада збирається обладнати за проектом «Нова українська школа» 112 перших класів.

Як повідомляв Житомир.info, 25 травня 2018 Державна служба якості освіти затвердила 8 нетипових навчальних програм за стандартами Нової української школи, а в перші класи підуть більше 10 тисяч маленьких жителів Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: нова українська школа 1 клас нова школа субвенція  
Матеріали по темі