Місто

​Громадські активісти вимагають покарати винних у забрудненні річки Тетерів у Житомирі

4 June 2018, 17:07

Чому не відбулося засідання наглядової ради з питання забруднення річки Тетерів у Житомирі та коли винні понесуть покарання - з такими запитаннями кількадесят активістів 4 червня прийшли до радника міського голови Олександра Черняховича. Останній, вислухавши претензії та обурення активістів, взявся роз’яснювати ситуацію.

«Чекають усіх додаткових аналізів. Сергій Іванович викликав директора водоканалу, він показував йому результати зроблених досліджень води, якими мер лишився незадоволений. Водоканал зараз готується, він підтверджує, що це був викид водоканалу - технічний викид, якого ми не можемо ніяк уникнути. Я поки передаю його слова. Такі викиди у нас будуть кожні півроку до 2020 року, допоки ми не зробимо усі нововведення, які ми хочемо зробити. Про фекалії, то він нас переконує, що «вони не наші», але ми у це теж не віримо. Наразі водоканал на цій нараді повинен знайти можливість скидати технічні стоки не у річку, а в каналізацію. Вони сьогодні повинні були прийти з рішенням цього питання. Тому що зараз технічна вода напряму скидається у річку», - розповідає радник міського голови Олександр Черняхович.


Натомість активісти продовжили не просто бідкатися, а бити на сполох, позаяк певні, що такі викиди нечистот водоканал здійснює систематично. Тому активісти вимагають покарати винних.

«Те, що це були одноразові скиди - це брехня. Скиди були з четвертого місяця 25 числа - це зафіксовано людьми, які системно туди виходили, робили фото. Цей звіт буде наданий по ходу розслідування. Кожного року відстійники повинні вичищатися, а їх не чистять, і є проблема. Простіше скинути у річку мул і сказати, що це раз, коли нас зловили, а потім гроші ці списати на те, що почистили відстійники. Ми повинні спільно створити не робочу групу, а комісію, яка за тиждень напрацює всі матеріали і подасть до прокуратури. І не звільняти, а спочатку притягнути до відповідальності за халатність, за те що 14 мільйонів, які пішли на чистотники, згоріли. За те, що по місту з 2012 року стоять на джгутах труби, а гроші списуються. За те, що лобіюються найдорожчі задвіжки, хто буде відповідати? Тут іде катастрофа і повна безвідповідальність», - обурюється громадський активіст Олександр Рожко.

«Подивимось ці питання спочатку на робочій групі, там буде вже наше рішення», - каже радник міського голови Олександр Черняхович.

Зрештою, громадським активістам пообіцяли, що наглядова рада збереться у середу, 6 червня, о 14.00.

Як повідомляв Житомир.info, 29 травня кілька десятків активістів разом з директором КП «Житомрводоканал» розбиралися у ситуації з нечистотами, які були скинуті у річку Тетерів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал нечистоти фекалії річка Тетерів  
Матеріали по темі