Місто

​В Житомирі цього року буде 117 перших класів, середня наповненість – 29,5 дітей, - начальник управління освіти

6 June 2018, 11:05

Кількість перших класів, які цього року будуть в школах Житомира, за останні тижні вже збільшилася, і зараз їх 117.

Про це на засіданні міськвиконкому 6 червня повідомив начальник управління освіти Валентин Арендарчук.

«За останні тижні вже на три збільшилася кількість перших класів, і зараз їх 117. Школи-рекордсмени по кількості перших класів – №5 та №23: там по 7-8 класів на паралелі. На сьогодні середня наповненість в першому класі – 29,5 дітей, цього року підуть до школи 3,5 тисячі першокласників», - повідомив Валентин Арендарчук.

Мер Сергій Сухомлин також повідомив, що в Житомирі звільняється велике приміщення, де влада хоче бачити приватну школу.

«У нас звільняється приміщення, де колись знаходилась школа – 3 тисячі квадратних метрів, адресу поки не називаю. І ми хотіли б там бачити приватну школу. Якщо є бажаючі – ми розглянемо пропозиції», - сказав мер Житомира.

Нагадаємо, цього року на Житомирщині 10,3 тисяч дітей випускаються з дошкільних закладів освіти та підуть у перший клас у новому навчальному 2018/2019 році.

Як повідомляв Житомир.info, 5 травня 2018 року Міністерство юстиції погодило нашумілий Порядок зарахування, відрахування та переведення учнів, який набув чинності 8 травня.

На сесії 31 травня депутати облради розподілили 52 млн грн субвенції на реалізацію проекту «Нова українська школа» в Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком нова українська школа 1 клас  
Матеріали по темі