Влада

Савіцький пообіцяв возити пільговиків безкоштовно, поки сесії не приймуть рішення про відшкодування, - заступник голови Житомирської ОДА

6 June 2018, 17:38

Перевізник Аркадій Савіцький пообіцяв безкоштовно возити пільговиків, поки органи місцевого самоврядування не приймуть рішення про відшкодування проїзду.

Про це сказав 6 червня заступник голови облдержадміністрації Олексій Ясюнецький. Його заяву після зустрічі з перевізником та пільговиками оприлюднили на сайті ОДА..

«Пільга родин загиблих забезпечується безумовно і безвідмовно, це не залежить від прийняття будь-яких рішень органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування. Перевізник (Аркадій Савіцькиий) взяв на себе зобов’язання і підтвердив, що це буде забезпечено. Стосовно інших пільгових категорій – тягар цієї пільги наразі лежить на органах місцевого самоврядування. На жаль, не всі органи місцевого самоврядування прийняли до 1 червня, як вони мали це зробити, відповідні рішення щодо відшкодування перевізнику або особі, яка має право на пільговий проїзд. Зараз ми складаємо графік проведення цих сесії і всі разом відвідуємо ці сесії і переконуємо депутатів прийняти відповідні рішення щодо відшкодування пільгового проїзду. Весь цей час, поки це триває, перевізник взяв на себе зобов’язання собі в збиток навіть забезпечувати пільги. Тому з цього моменту пільга буде забезпечуватися», - сказав Ясюнецький.

Він також закликав пільговиків відвідувати сесії місцевих рад і переконувати у необхідності прийняття рішень про відшкодування пільгового проїзду.


Як повідомляв Житомир.info, до 1 червня 2018 року обласні державні адміністрації мали затвердити розміри щомісячних виплат пільговикам, а органи місцевого самоврядування – міські, районні та селищні ради – повинні вирішити: давати гроші людям на проїзд на руки чи залишити все як є зараз. На сесії облради 31 травня депутат розповів, що у Коростені перевізники розвішали оголошення, що з 1 червня пільговики вже не мають права на безкоштовний проїзд. За даними голови ОДА Ігоря Гундича, середня ціна поїздки пільговиків у Житомирській області складає 3 гривні, відповідно, органи місцевого самоврядування мають відшкодовувати людям 90 гривень на місяць. Того ж дня депутати проголосували за направлення звернення до місцевих рад щодо роз’яснення ситуації з пільговими перевезеннями.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА. перевізник Савіцький пільга пільговик Ясюнецький  
Матеріали по темі