Влада

Держгеонадра скасували дозвіл підприємству «ДБР-3» на видобуток ільменіту в Житомирській області

7 June 2018, 14:26

Державна служба геології та надр України скасувала рішення про надання дозволу ПП «ДБР-3» на видобування ільменіт-апатитових руд в Житомирській області.

Таку відповідь отримав член ГО «Ветерани повітрянодесантних військ, Союз десантників Житомирської області» Микола Москальчук.

«Наказом Державної служби геології та надр України від 30.05.2018 року №196 скасовано рішення про надання приватному підприємству «ДБР-3» спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування ільменіт-апатитових руд Південної ділянки Давидівського родовища у Житомирській області у зв’язку з несплатою збору на надання дозволу в установлений строк», - зазначається у листі за підписом т.в.о. голови Держгеонард Олега Кирилюка.

«ДБР-3» зареєстроване в Києві, зараз тривають судові розгляди по двом позовам, які стосуються рішення облради щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами приватному підприємству.



Як повідомляв Житомир.info, на черговій сесії Житомирської обласної ради 23 лютого 2017 року , депутати погодили надання спеціального дозволу на користування надрами ПП «ДБР-3» з метою видобування ільменіт-апатитових руд Південної ділянки Давидківського родовища, що знаходиться у Народицькому районі. В квітні цього ж року активісти вимагали скасувати це рішення облради, але депутати не підтримали навіть внесення до порядку денного цього питання: «за» проголосували усього 14 депутатів з 61 присутнього (всього в облради 64 депутати).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держгеонадра ільменіт надра ДБР-3  
Матеріали по темі