Події

​Прокуратура Житомирської області розповіла подробиці вбивства Юлії Козак: чоловік та його сестра вимагали у жінки гроші

8 June 2018, 17:02

Бердичівлянину та його сестрі за вимагання та умисне вбивство дружини «світить» довічне ув’язнення.

Про це 8 червня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області з посиланням на керівника Бердичівської місцевої прокуратури Вадима Кожухаря.

«Бердичівською місцевою прокуратурою затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно бердичівлянина та його сестри, яких підозрюють у вчиненні вимагання та умисного вбивства з корисливих мотивів за попередньою змовою. Прокурор уточнив, що йдеться про жорстоке вбивство, скоєне у Бердичеві у січні цього року, яке викликало значний резонанс серед місцевих жителів. Установлено, що 28-річний чоловік та його рідна 31-річна сестра, дізнавшись, що дружина одержала значну суму грошей від родича, почали їх вимагати. У зв’язку з цим між жінкою та співучасниками стався конфлікт, під час якого у чоловіка та його сестри виник умисел заподіяти потерпілій смерть, який вони реалізували, убивши її», - інформує прокуратура.

Керівник місцевої прокуратури зауважив, що обвинувальний акт складено на підставі законно здобутих беззаперечних доказів, зокрема, офіційних висновків низки судових експертиз, одержаних органом досудового слідства, та долучених до матеріалів кримінального провадження.

«Обурені таким зухвалим та жорстоким вбивством рідні і знайомі потерпілої вимагали від правоохоронців швидкого розслідування, вдаючись до пікетування доріг тощо. Однак закон передбачає, що до кожного учасника кримінального провадження має бути застосована належна правова процедура, а тому розслідування повинно бути не лише швидким, а й повним та всебічним», - цитує Вадима Кожухаря прес-служба прокуратури.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 189 (вимагання, поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження) та п.6, п.12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб) КК України скеровано до Бердичівського міськрайонного суду для розгляду по суті. Публічне обвинувачення у суді забезпечуватиме Бердичівська місцева прокуратура.

Санкція статті 115 КК України передбачає позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна, - резюмує прокуратура.

Нагадаємо, йдеться про убивство 29-річної бердичівлянки Юлії Козак. Її чоловіка Святослава Козака затримали за підозрою у вбивстві дружини. Без мами залишився 7-річний хлопчик.

Як повідомляв Житомир.info, 15 травня суд продовжив тримання під вартою чоловіку вбитої Святославу Козаку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивця вбивство Юлія Козак  
Матеріали по темі