Здоров'я

Головний лікар Житомирського перинатального центру показав реконструйоване пологове відділення

12 June 2018, 13:23

Реконструйоване пологове відділення з окремими пологовими залами відкрили у Житомирському обласному перинатальному центрі 12 червня.

Екскурсію провів головний лікар закладу Юрій Вайсберг. Він презентував нове обладнання, яке дозволяє відслідковувати стан плоду, розвиток пологової діяльності у жінок відразу у 6 пологових залах.


«Це оновлене відділення. Ми над ним працювали більше 4 місяців. Ми отримали певні кошти для того, щоб поновити технічний парк, зробити комфортні умови для перебування тут не тільки пацієнтки, але й сім’ї. І сьогодні ви бачили, що в таких умовах не просто треба, а хочеться народжувати нових дітей. Нове обладнання, яке сьогодні ми продемонстрували, дає змогу наглядати за станом плоду дистанційно. Знаходячись в умовах рецепції, ми бачимо, що робиться в наших шести пологових залах. Тобто бригади, які працюють з нашими пацієнтами, сьогодні отримали ще певну долю безпеки за правильно проведені і успішні пологи», - розповів лікар.

Також у відділенні встановлено 3 багатофункціональних ліжка.

«Пріоритет нашого пологового центру це народжування дитини в вертикальній позиції, підбирає позицію пацієнтка, у якій їй зручно народжувати дитину. Наш персонал приймає пологи у любій формі, яку запропонує пацієнтка. Багатофункціональні ліжка можуть дати можливість жінці бути у будь-якій позиції», - зазначив Юрій Вайсберг.

З 2004 року за час існування перинатального центру тут народилося понад 52 тисячі дітей. 225 з них – це малята вагою до кілограма і 530 – масою від 1 до 1,5 кг.

«У це оновлене відділення, яке ми сьогодні бачимо, з обласного бюджету було виділено мільйон гривень. Взагалі потратили на це відділення 1 млн 680 тис. Це спецфонд перинатального центру, мільйон з обласного бюджету і кошти благодійників, які добре залучає перинатальний центр. Сьогодні ми говорили про багатофункціональні ліжка. Я думаю, що ми зробимо все для того, щоб у липні на сесії так само передбачити і ще більше осучаснити це нове пологове відділення, яке ми реконструювали», - розповів голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Вайсберг Гундич перинатальний центр  
Матеріали по темі